Älvor vid Lilla Älgsjön

Jag ville passa på att ta vara på det fina majvädret med en övernattning i naturen, så Hasse fick igår kväll köra ut mig till skogen i närheten av Lilla Älgsjön. Jag vandrade den sista kilometern till den här underbart vackra platsen norr om Fagersta.

Kvällssol vid Lilla Älgsjön

Kvällssolen lyste och värmde långt in på kvällen. Då det råder eldningsförbud i länet så blev det ingen brasa, men det gjorde ingenting. Det var skönt att bara vara och sitta och njuta av den här fina utsikten från vindskyddet.

Utsikten från vindskyddet vid Lilla Älgsjön

Nu är det verkligen den vackraste tiden att vara ute i naturen. Björkarna står i sin vackraste vårskrud.

Björken i vårskrud

När solen hade gått ner blev det vindstilla och spegelblankt på sjön. Jag kröp ner i sovsäcken vid 22-tiden. Så här såg mitt lilla läger ut. 🙂

Min sovplats

Det var mysigt att ligga och lyssna till fåglarnas kvälls-kvitter och till plasket av fiskar som vakade i sjön.

Kväll vid Lilla Älgsjön

Jag somnade gott och vaknade vid 4-tiden. Solen hade inte gått upp, men älvorna dansade så fint på sjön. Jag gick upp för att fotografera den vackra morgondimman.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Då jag förevigat dessa dansande älvor, så kröp jag tillbaka ner i sovsäcken, somnade och sov i ett par timmar till. Det var ljuvligt att vakna till fågelsången och det tidiga morgonljuset.

Solen går upp vid Lilla Älgsjön

Dimman låg ännu kvar på den spegelblanka sjön. En underbar morgon på en underbar plats. På förmiddagen var det dags att vandra de 6 kilometrarna hem. Det blev en lugn vandring med många pauser. Här har jag samlat bilder från vandringen i ett galleri. Klicka gärna på bilderna för större versioner och bildspel.

Sista bilden får bli ännu en bild från min vackra morgon vid Lilla Älgsjön. ❤

Morgonsol vid Lilla Älgsjön

Ha nu en riktigt fin helg! 

4 reaktioner på ”Älvor vid Lilla Älgsjön

  1. Ser härligt ut, vilken matta av harsyra, nästan som en vitsippsbacke, fin bild på ormslån. Tack för bilder!

  2. Underbar upplevelse förstår jag så magiskt i denna tid tack för fina bilder ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.