Strövtåg i naturen

Den här veckan har det blivit en hel del vandringar och strövtåg i naturen. Det är så vackert nu när blommande växter och träd avlöser varandra. Nu blommar både midsommarblomster och syrén.

Midsommarblomster i maj

Blommande syrén

Fjärilar och insekter svärmar omkring. Jag har sett massor av olika slags fjärilar och här nedan är några av dem jag har lyckats fånga på bild.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag fick syn på en skalbagge som såg lite konstig ut. Den hade något på skalet som visade sig vara en liten krabbspindel som gått till attack. Naturen har sin egen dramatik. Tänk att krabbspindlar är så tuffa att de ger sig på så stora byten. De kan till och med ge sig på bålgetingar. Jag är riktigt nöjd med bilden, även om jag tyckte lite synd om den söta Kamhornade knäpparen.

Kamhornad knäppare blir attackerad av krabbspindel

Igår var jag med på en vandring på Björnö tillsammans med Naturskyddsföreningen och Botaniska föreningen i Västerås. Det blev en härlig kväll fylld av många fina naturupplevelser. Jag fick lära mig många namn på örter, växter och buskar. Här nedan är ett bildgalleri med höjdpunkterna från denna vandring. Vi gjorde ett riktigt fynd och det var Nästrot som du ser i den andra bilden. Nästrot är en orkidé som helt saknar klorofyll. Det är därför den ser så blek och nästan vissen ut. Om du håller muspekare på bilderna här nedan så ser du namnen på växterna.

Sista bilden får bli på ett litet bi från Bråfors. Det är Hasses lilla honungsbi, för han har gått och blivit biodlare. 🙂

Hasses lilla honungsbi

Ha nu en riktigt fin helg! 

 

4 reaktioner på ”Strövtåg i naturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.