Örtjärnen vid Vargberget

Vi har ju antagit utmaningen Minst-en-utenatt-i-månaden. Vi har klarat av 18 månader i ett sträck, men vi fortsätter så länge det känns inspirerande och roligt. Jag var ju ute förra veckan, men Hasse behövde också en övernattning för Maj månad. Igår tog vi därför en tur till Örtjärnen som ligger i Skinnskattebergs kommun. Här finns ett fint vindskydd vid Vargbergets Naturreservat. Örtjärnen är en 4 kilometer lång och 50-150 meter bred sprickdalssjö, som ligger både i Västmanland och Dalarna. Vi anlände i den tidiga kvällningen och möttes av ett stilla vatten, kvällssol och fågelsång.

Vindskyddet vid Vargbergets Naturreservat

Hasse prövade fiskelyckan, men det var inga fiskar på hugget den här kvällen.

Hasse fiskar

Det gjorde ingenting att inte fiskarna nappade. Det är så rofyllt att bara vara ute i naturen. Vid Örtjärnen hörs ingen trafik, bara naturens egna ljud; fågelsång, humlesurr och vågskvalp.

Vid solnedgången blev det ännu mer stilla och spegelblankt på sjön.

Solen går ner vid Örtjärnen

Då solen gått ner var det dags att krypa till kojs. Precis när vi krupit ner i sovsäckarna så började storlommen sjunga med långa toner som ekade över sjön. Det var magiskt. ❤

Efter solnedgången

Vi somnade till lommens toner, sov gott och vaknade när några svanar började tuta och trumpeta lite längre bort i sjön. Kanske inte lika vackert och stämningsfullt som storlommens sång, men vi vaknade i alla fall. 😀 Morgonen var solig de första timmarna, men vi bröt upp ganska tidigt för att slippa det utlovade regn- och ruskvädret. Här nedan följer fler bilder från vår övernattning vid Örtjärnen/Vargberget.

Tittar du noga på den sista bilden här ovanför, så ser du en liten fin bladkrabbspindel. Det är verkligen inte lätt att se den bland de gröna barren. 🙂

Då vi kom hem var vi trötta. Kinderna var rosiga av frisk luft och kläderna luktade rök. Det är precis som det ska vara när man har vistats ute i den underbara naturen!

Tack för oss och ha det gott!

 

2 reaktioner på ”Örtjärnen vid Vargberget

  1. Fina bilder och härlig upplevelse verkar ni fått. Magiskt med storlomen läte tack och kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.