En massa öar i sjön Grycken

Igår åkte vi till Stjärnsund och tog oss en is-tur på sjön Grycken. I helgen släpptes en serie cacher som heter Öar i Grycken och det var de som var vårt mål att ta innan isarna blir för svaga. Det var en underbart solig och stilla vårvinterdag, som gjord för att vara ute och vandra på isen.

En av öarna i Grycken

En av öarna i Grycken

Den här serien består av femton ö-cacher och det blev en riktig långpromenad. Vi stannade till och njöt av solen med jämna mellanrum.

En paus i solen

En paus i solen

På en av öarna fanns det vindskydd, fikabord och ett så här fint bord, byggt på en stubbe.

Fint fikabord

Snygg design

På en annan ö behövde vi en lite längre paus och här fanns det naturliga vilstolar att ligga och dåsa i och bara njuta av solen och fågelsången. 🙂

Hasse vilar sig

Hasse och vilstolen Sten

De här modellerna av naturens egen design kanske vore något för ett känt möbelvaruhus att lansera: Får vi presentera fikabordet ”Stumpen” och relax-stolen ”Sten”?! Hi hi! 😀

En av öarna i sjön Grycken är visst till salu, för det satt en stor prislapp på den.

Rea på öar

Rea på öar?

Tusen kronor är väl relativt billigt för en ö, men vad får man plats med? Ett dass eller en bastu?

När vi gått hela rundan på sjön Grycken hade vi tillryggalagt hela 12 kilometer och var möra i benen och rosiga om kinderna. Vi var så nöjda med oss själva att vi fixat hela rundan helt av egen maskin. Den här serien med ö-cacher kan varmt rekommenderas.

Vacker ö-silhuett

Vacker ö-silhuett

När vi kom tillbaka till bilen så låg det en cache alldeles där vi parkerat vid Stjärnsunds kyrka. Den gamla 1800-talskyrkan var så vacker mot den blå himlen.

Kyrkan i Stjärnsund

Kyrkan i Stjärnsund

Vid kyrkogården fanns det en pelarbåge med öppningen ner mot sjön. Orden ”Sacrum mihi natura” betyder ungefär ”Jag heliga natur” och det tyckte jag var fint och talande.

Vacker båge

Vacker båge

Nu till påsk ska vi ut och testköra vår husvagn så vi ser hur allting fungerar inför vår långresa till Norge. Vi har tänkt oss att tillbringa ett par nätter på Liens Camping i Riddarhyttan och därifrån göra nån tur till Lindesberg/Örebro. Det ska bli kul.

Vi hoppas på att våren ska lossna snart och på milda temperaturer även på nätterna. Det får Annika illustrera i den här bilden. Islossning på gång?

Väntar ivrigt på islossning

Annika väntar på islossning

Vi önskar er alla en härlig Påskhelg i vårsolen! 

En reaktion på ”En massa öar i sjön Grycken

  1. Jättefina bilder från Stjärnsund, härlig dag att geocacha på, ön var ju intressant så billig, man kan ju bygga ett litet flythus bredvid, kul att Annika redan har börjat ro!!! Tack från Britt Marie och Ulf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.