En helg vid Jærkusten

Den här helgen har vi tillbringat ute vid Orrestranda vid Jærkusten. Stranden ligger ett par mil söderut från där vi bor och är Norges längsta sandstrand.

Orrestranda

Orrestranda

På lördagen deltog vi i ett ”Towel Day Event” och det var riktigt trevligt att träffa geocachare här i vårt nya område. Towel Day firar man ju den 25:e maj för att hedra Douglas Adams – författaren till ”Liftarens Guide till Galaxen”.

Friluftshuset

Friluftshuset vid Orre

 Det var ett gäng som samlades vid det här fina friluftshuset med handdukar runt axlarna. Jag tror till och med självaste ”Arthur Dent” (huvudpersonen i böckerna) dök upp dagen till ära. 😉

Towel-Day

Towel Day Event

Det var en strålande solig, men lite blåsig dag och det kom ut en hel del nya gömmor under eventet. Vi satsade på att åtminstone ta en FTF (First to Find) och sedan tog vi en promenad längs stranden. Det var härligt vårgröna strandängar här och maskrosorna lyste som solar.

Blommande strandängar

Blommande strandängar

Vi hittade en av de minsta fågelholkar vi nånsin sett. Men tillhörande cache förstås! 🙂

Någon hemma?

Någon hemma?

Vi fick en dag med sol, vind, hav, caching och trevligt umgänge. Efter Eventet åkte vi sakta hemåt och stannade till på fina ställen. Här hittade Hasse en gammal barnvagn som gjorde sig väldigt bra på bild.

Övergiven barnvagn

Övergiven barnvagn

Lite längre bort låg ett hus som såg lite ensamt och utsatt ut längs kusten.

Utsatt litet hus

Ensamt litet hus

Dagen efter eventet var lika vackert solig och vi kände oss sporrade att fortsätta promenera vid Orre-stranden. På vägen dit hittade vi den här figuren. Hasse fick ta på sig uppgiften att bli lite närgången på Tire Man. 🙂

Däckad Man

Däckad Man

Vi kom fram till stranden och gick den här dagen åt det andra hållet. En promenad på 2,5 kilometer enkel väg. Sista stoppet var borta vid det här Dagmerket på Reve.

Märke för sjöfarare

Märke för sjöfarare

Här borta låg det ett gammalt vrak på stranden. Rostigt och fint. 🙂

Rostiga vrakdelar

Rostiga vrakdelar

Vi såg sjöfåglar som låg så fint på stenarna ute i vattnet. Väldigt snyggt upplägg.

Dekorativa fåglar

Vilande sjöfåglar

De här gamla staketstolparna var också dekorativa. Tänk vilken skönhet det kan vara i såna här saker som naturen håller på att återta.

Vacker staketstolpe

Vacker staketstolpe

Naturen tar över

Naturen tar över

Havstulpaner på en sten. Visste du förresten att havstulpaner är ett slags kräftdjur med underkategorin rankfoting? De bygger såna här hårt fastsittande skal, där varje krater består av sex små plattor.

Havstulpaner

Havstulpaner

Mera sjöfåglar på sten. Ett par ejdrar.

Ejderpar på sten

Ejderpar på sten

Ja vi satte våra spår längs den här stranden hela helgen och det har varit underbart. Nu är spåren säkert bortsopade av havet och vinden och vardagen är här.

Fotspår i sanden

Fotspår i sanden

 Idag är det måndag, det regnar och vi har varit iväg i en massa ärenden. Hasse har kommit längre när det gäller skattekort, bank och sånt, för han har ju redan ett jobbkontrakt med start nu i juni. Jag väntar på ett intyg från polisens brottsregister som man behöver ha när man skall arbeta med barn. Det känns som att vi går i väntans tider och det gäller att inte bli frustrerad eller uppgiven över att allt tar sån tid. Vi försöker hålla modet uppe och se framtiden an med tillförsikt och lugn.

Vi lovar att uppdatera här så fort det händer något nytt. Tills dess:

Ha det så gott!

5 reaktioner på ”En helg vid Jærkusten

  1. Så vackra bilder! Roligt att ni hinner med så många äventyr! Hoppas det löser sig med allt det praktiska! Håller tummarna för att det går fort nu! Ha det gott!

  2. Åh vilken speciell natur, ska bli spännande att besöka er i sommar och få härliga naturupplevelser. Otroligt vad vackert det blir när naturen får ta över. Underbara speciella bilder nya upplevelser tack för dom jag njuter kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.