Cykeltur och bilhaveri

Här kommer äntligen liten uppdatering vad som har hänt sedan sist. I söndags tog vi en cykeltur på småvägarna här i grannskapet.

Annika cyklar

Annika cyklar

Det blev en milslång runda med tre cacher längs vägen och så fick vi lite fina vyer av närområdet i trakten. 🙂

Gröna ängar och moln

Gröna ängar i grannskapet

Visst är det otroligt vackert nu med allt det gröna som vuxit upp så snabbt. För bara ett par veckor sedan satt den här koltrasten på kala grenar och sjöng.

Koltrasten sjunger

Koltrasten sjunger för oss

Vi har massor av koltrastar här på campingen som sjunger så fint både i gryningen och i skymningen. Jag vaknar ibland och hör den melankoliska och så otroligt vackra sången. Koltrastar är mina absoluta favoritfåglar.

I onsdags åkte vi ut på en liten eftermiddagstur med bilen. Det var en runda straxt utanför Sandnes med vackra vyer mellan berg, sjöar och fjord.

Sjö och berg

Sjö och berg

Det började molnigt men klarnade mer och mer ju längre vi åkte på den här vägen och vi fick en hel del fina stopp och naturupplevelser. Serien heter Ta runden och var en lagom liten eftermiddagstur.

Underbart landskap

Underbart landskap

Glada och uppfyllda av den underbara naturen åkte vi hemåt efter ett par timmar och det var då bilen började låta konstigt. Vi stannade och kunde konstatera att remskivehjulet var trasigt. När vi skulle starta bilen igen gick den inte igång och vi ringde försäkringsbolaget som skulle kontakta en bärgare i trakten. Det var bara det att just den här kvällen var det en hel massa olyckor i trakten. 😦 Vi såg flera ambulanser, polisbilar och bärgare på väg någon annanstans och vi väntade och väntade…

Viking redningstjeneste

Viking redningstjeneste

Tre timmar senare kom både bärgningbilen och en taxi samtidigt och allting hände på en gång. Bilen fick skjuts till en verkstad och vi fick åka tillbaka till campingen. Idag blev bilen klar på verkstaden så det gick ju ganska fort ändå, men vi är sex norska laxar fattigare. Tråkigt, men med tanke på alla olyckor så är vi ändå tacksamma att vi mår bra och det kunde ha varit värre (det kan det alltid).

I övrigt så har det inte hänt så mycket. Vi söker jobb och väntar på papper, intyg, skattekort osv

Vi har gjort oss riktigt hemmastadda här på campingen och kommit in i vardagsrutiner. Här är en bild på vårt nuvarande hem, tagen idag när vi varit och hämtat bilen.

Här bor vi

Här bor vi

Det är ganska lugnt här på campingen. Husvagnar och husbilar kommer och går och till helgerna blir det lite fler. Ägarna till campingen håller på och fixar och donar inför den nya säsongen.

Imorgon ska vi på vårt första norska Geocaching-Event ute vid havet någon mil härifrån. Eventet heter Imit42#6: Towel day.

Towel day firas den 25:e maj varje år till minne av författaren Douglas Adams som skrev Liftarens guide till galaxen. Den som har läst böckerna vet hur viktig handduken är och man firar dagen genom att bära med sig en handduk vart man än går den dagen. 🙂

Det ska blir roligt att träffa lite andra Geocachare från trakten.

Solnedgång i Sandnes

Solnedgång i Sandnes

Det är så fantastiska kvällshimlar här. Den här bilden är tagen häromkvällen. 🙂

Önskar er en Trevlig Helg!

2 reaktioner på ”Cykeltur och bilhaveri

  1. Underbara bilder från Norge! Vad vackert det är och vad duktiga ni är att ta kort!!!! Vi njuter!!! Skönt att ni är välbehållna och att bilen är lagad!!! Massor av kramar och en härlig helg önskar jag Er!!!!

  2. Härlig läsning och vackra bilder förgyllde denna fredagskväll. Kallas visst för fredagsmys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.