Vackra Gardasjön

Då vi kom till Gardasjön var det gråväder och regnet hängde i luften. På söndagen deltog vi i ett geocaching-event, Bavaria meets Gardasee, i den lilla charmiga byn Limone sul Garda. 

Efter eventet åkte vi vidare till Riva del Garda, som ligger längst in i den norra delen av Gardasjön. Det var inte lätt att hitta varken ställplats eller parkering för vår husbil, men till slut hittade vi en som låg bara ett par hundra meter från sjökanten. På måndagens morgon vaknade jag tidigt, gick ner till sjön och möttes av en fantastisk vy.

Stilla morgon i Gardasjön

Wow. Vilken plats vi hade kommit till. 🙂

Det var så stilla, fåglarna låg i ro och vilade på vattnet och bergen som speglade sig i sjön kändes nästan overkliga. Jag gick länge längs stranden och njöt av denna plats medan den lilla staden sakta vaknade.

Senare på dagen besökte vi Cascata Varone, en vattenfall som eroderat sig in i berget så att det numera forsar inne i flera grottor. Här var det skönt att komma in i skuggan och bli lite duschad av forsen. Vi tog regnjackorna på. 🙂 Lite svårt var det dock att ta bilder då det stänkte på kameror och mobiler.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gångvägen upp till grottan var också som en fin park. Efter grottan sökte vi oss upp på höjden på den andra sidan av staden. Här ligger ruinerna från det gamla slottet Castel Penede, vars ursprung går ända tillbaka till 1200-talet. Här var utsikten ut över Gardasjön fantastisk.

Utsikten mot Gardasjön

Man förstår att detta var en strategisk plats. Slottet kontrollerade hela passagen mellan Gardasjön och Lagarinadalen.

Vi har haft fantastiska dagar här vid vackra Gardasjön. Vi har vandrat längs strandkanten, strosat runt i de fina små byarna och njutit av sol och värme. Här kommer lite blandade bilder i ett bildgalleri så att vi inte blir för långrandiga. Fåglarna du ser i bildspelet är Silkeshäger och Brudand – riktiga skönheter.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har alltid sagt att Norge är världens vackraste land, men nu har Norge fått konkurrens. 😀

Idag har vi varit upp på Monte Baldo som ligger på den östra sidan av Gardasjön. Mer om det blir det i nästa blogginlägg, men redan nu kan du se en panoramabild därifrån på vår facebook-sida.

Tack för oss och ha det gott!

4 reaktioner på ”Vackra Gardasjön

  1. Åh vilka magiska bilder, Ulf och jag är nu så inspirerade att åka dit någongång. Tack för intressanta och fantastiska bilder. ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.