Vårvinter!

I söndags gjorde vi en utflykt till Färna där vi gick ut på sjön Långsvan. På en ö i den sjön ligger det en cache som heter CODICE#2.

Den här dagen låg isen blank och fin som en spegel som frusit på efter de senaste dagarnas töväder. Man skulle ha haft skridskor, men vi hasade oss sakta över i solskenet och Hasse hade en lång järnpinne som ispik.

Efter den härliga ispromenaden åkte vi bit mot Kolsva och hittade en kusligt spännande cache vid Galgbacken. Vill inte lägga upp någon bild på själva gömman, men alldeles intill växte ett märkligt träd som var väldigt lav-rikt.

Vi blev inspirerade och fick  lust att gå ut på mera isar innan de smälter bort, så vi tog oss upp till Kloten och hittade en cache intill Fiskodlingen där. Här låg snön kvar på isen och vi såg ett par gubbar längre ut som satt och pimlade.

Vi träffade på en cachare som kallar sig för Benganbilog. Han hade också varit ute på isen och vi fick en trevlig pratstund utanför Klotens lilla affär. Samtalen rörde fjällvandring, äventyr, bälten och kommande event. Riktigt kul! 😀

Vi gjorde ett stopp till på vägen hem och det  var i Malingsbo. Där såg vi den här fina byggnaden. I det här huset finns en anordning som man torkade säden i förr i tiden. Det som ser ut som fönster är luftintag och inuti finns timrade fickor dit säden genom en sinnrik mekanism fick falla ner i en lång bana. Måste ha varit väldigt modern teknik i mitten på 1800-talet då den sattes upp. Vacker var den i alla fall mot den klarblå himlen. Anordningen kallades för Kornskruven och det skulle vara riktigt spännande att se hur det ser ut inuti huset.

Det var vår fina söndagsrunda det!

Vill passa på att tacka alla som engagerat sig och röstat på vår tält-omröstning. Det lutar åt Safari-tältet, men än har vi inte bestämt oss helt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.