Turer i vårsolen

Nu har våren kommit på riktigt här hos oss.

Mot ljuset

Mot ljuset

Träden spricker ut i sin skira vårgrönska, blommorna blommar och humlorna surrar våryra omkring och letar efter mat. Vilken härlig tid detta är. 🙂 De små lammen invaderar de gröna ängarna och fåglarna sjunger intensivt sina serenader.

Visst är det en underbar tid vi nu går till mötes? Det känns lika fantastiskt varenda vår och det är bara att ge sig ut och njuta. Det gör vi också i fulla drag. Det är därför vi ligger lite efter här på bloggen. 🙂 Förra helgen tog vi en tur på Lyefjell och Haafjell.

Lyefjell

Lyefjell

Häruppe på 400- 500 meters höjd var det ingen vårgrönska men det var en riktigt varm och alldeles vindstilla dag. Vi fick plocka av oss både mössor, halsdukar och tröjor.

Vårt mål var att finna elva geocacher för att sedan kunna logga vår geocache nummer 6000, vilket vi gjorde senare samma dag på vår kära Rægestranda. Här förevigade vi detta jubileum med en bild. Tamtadaaa! 🙂

Geocache 6000

Geocache 6000

Jag blir nästan lite rörd när jag kommer tillbaka till Rægestranden. Här bodde vi ändå i två och ett halvt år och följde naturen vid havet och strandängarna. Den här dagen var det lågvatten och vi njöt en stund av platsen innan vi vände hemåt.

På söndagen gick vi en liten tur i Øksnevad. Hasse flög lite med sin drönare och tog ett par fina bilder. Här nedan ser man Figgjoälven som slingrar sig fint i det gröna landskapet.

Øksnevad vy

Øksnevad vy

Så ännu en bild från cirka 60 meters höjd. Det är vackert jordbrukslandskap här på Jæren. Man ser de blå bergen borta i fjärran.

Jordbrukslandskap

Jordbrukslandskap

Tack för oss och ha en fin söndag.

9 reaktioner på ”Turer i vårsolen

 1. Här är det INTE vår. Blir avundsjuk. Tröstar mig med atg tappa burkar utefter gamla banvallar. 4/5 grader och mulet.
  Bilderna är så fina! Grattis till 6000!
  När är det ni kommer hem?

  • Tack Bengt. 🙂 Ja, vi fick en fin banvallspromenad då vi var hemma i påskas. Hasse kommer nog hem en vända i slutet av maj och sedan har vi semester i juli. Ha det gott och hälsa Eva. Kram!

  • Tack så mycket. 🙂 Ja det är kul att försöka fånga allt som händer i naturen nu. Verkligen inspirerande att vara ute. Önskar dig en fin vecka.

 2. Åh vilka härliga vårbilder, underbart. Fölungen var ju för söt ❤ ❤ ❤ Man såg på väderkartan att ni hade en härlig solig helg. Kram och tack för fina bilder!! ❤ ❤ ❤

  • Tack. ❤ Ja vi har haft fint väder men idag blåser det kulingvindar. Nu hoppas jag att ni får härliga dagar i solen. Ser fram emot att se bilder därifrån. Kram! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.