Mellan regnskurarna

Idag gick jag ut på en skogstur mellan regnskurarna. Det gäller att fånga de små ögonblicken av uppehåll och solsken. Jag var inte ensam. Det var en otrolig fart på insekter, fjärilar, humlor och bin. Den här lilla söta grönsnabbvingen satt och sög nektar från en lila blomma.

Grönsnabbvinge

Grönsnabbvingen är en liten fjäril. Vingspannet är bara 23-25 millimeter och den tillhör familjen juvelvingar. Det tycker jag är ett passande namn. Vingarna skimrar i grönt, trots att just denna grönsnabbvinge var lite tussig och skimret hade mattats av lite. Men visst var den söt och vacker ändå!?

 

 

 

Lite tussig grönsnabbvinge

Lite tussig grönsnabbvinge

Rullar ihop tungan

Rullar ihop tungan

Klicka gärna på bilderna ovan för större version. Då kan man se i den vänstra bilden hur den lilla fjärilen rullat ihop tungan.

En annan filur som också skimrade i grön metallic var den här gröna spyflugan i bilden nedan. Vilken snygg design. Naturens egen. 🙂

Spyfluga

En humla satt och gottade sig i nektar från en blåklintsliknande blomma.

Humla i blåklint

Det märktes att insekterna var fullt koncentrerade på att hinna fylla på med nektar innan nästa regnskur. I bilden nedan sitter en lyktblomfluga fick jag lära mig idag. Vilket fint namn.

Lyktblomfluga

Den sista bliden får bli på en annan snygg insekt som tittade på mig med sina stora fasettögon. Vet dock inte riktigt om det är någon slags bi eller en blomfluga?

Fasettögon

I morgon ger vi oss ut på nya äventyr med vår lilla bobil som vi har döpt till Helmi eftersom den kommer från Finland. Helmi är ett finskt ord som betyder Pärla. 🙂

Tack för oss och ha en fin vecka!

6 reaktioner på ”Mellan regnskurarna

  1. Vackra bilder, tack! Vilken fin färg på fjärilsvingarna,det är väl undersidan på vingarna som syns? Fick du se ovansidan på vingarna?

    • Tack. 🙂 Ja det är undersidan man ser och den brukar vara helt skimrande grön men den här hade blivit lite tussig. Ovansidan är brun och oansenlig. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.