Begynnelsen av Juni

Vi gav oss ut med husbilen de första dagarna i juni. Vårt första stopp blev Tidö som ligger sydväst om Västerås. I naturreservatet Asköviken-Tidö finns det en fin stig som heter Rudörundan. Längs denna runda på 4 kilometer ligger det 12 geocacher. Naturen här är så annorlunda mot vår mörka bergslagsskog. Det är mycket ekar, lövträd och öppna fält. Det var en härlig runda som varmt kan rekommenderas.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi övernattade vid Westerqwarn i Kolbäck och på morgonen tog vi en tidig promenad till slussarna vid Strömsholms kanal. Vi hade tur att komma dit precis i tid för en slussning. Här i bilden nedan ser man hur vattnet fylls på i en av slussarna.

Slussen vid Västerkvarn

Vi lämnade Kolbäck tidigt på förmiddagen. Färden gick sedan vidare mot Örebro. Vi färdades i ett vackert landskap med blommande rapsfält, lupiner och härlig grönska.

I Örebro övernattade vi alldeles vid Svartån. Vi gick förstås en liten tur här också. 🙂

Svartån

En knipa hade fullt sjå att hålla reda på sina små dunbollar till ungar.

Efter en god natts sömn så var det dags för det stora geocaching-eventet The Heart Of Sweden GeoTour2 – ReleaseParty. Det var en trevlig och generös tillställning som innehöll massor av aktiviteter och föredrag. Det var riktigt kul att träffa så många likasinnade, att återse flera vänner och att göra nya bekantskaper. 🙂 Efter eventet åkte vi nöjda hemåt i sakta mak. Vi stannade till i Dunderboda för att försöka oss på att hitta Lasse-Majas tjuvgömma.

Dunderboda

Vi lyckades lägga vantarna både skatten och på FTF:en (=first to find inom geocaching) tillsammans med flera andra.

Hit till den här skogen vill vi återvända för att vandra hela Lasse-Maja-leden på 12 kilometer Den ligger i Lindesbergs kommun och går genom ett landskap fyllt med spännande historia och gamla kultur- och fornlämningar. Vi kom hem nöjda och påfyllda efter våra härliga dagar ute på vift.

Den här helgen har vi firat två duktiga studenter i Västerås och Karbenning. 🙂

Ha en fin lördagskväll!

2 reaktioner på ”Begynnelsen av Juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.