Siggeboda och Malingarna

Vi tog husbilen och åkte till Siggeboda som ligger i Lindesbergs kommun. Det var som att komma in i en sagovärld när vi kom körande nerför den långa backen. Vilken idyllisk plats. 🙂 

Tack vare geocaching gick vi en tur i området vid Siggebohyttan.

 

Efter rundturen åkte vi ner till sjön Usken. Där hittade vi en fantastisk plats där vi kunde stanna för kvällen och natten.

 

Här fick vi en fin kväll. Hasse passade på att flyga med drönaren och ta lite bilder från ovan.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nattviolen blommade alldeles vid kanten av sjön. Den avger en härlig doft i kvällningen. På en av dem satt det en söt liten gräsgrön guldbagge.

 

På morgonen åkte vi vidare genom ett sommarvackert landskap. Vi gjorde många stopp under dagen, bland annat i Kopparberg där vi gick den intressanta Kopparstigen.  I Löa hytta som också är en vacker plats med bergslagshistoria, stannade vi och åt lunch och fyllde på vattentanken.

 Till kvällen hade vi hunnit komma en bit norr om Ludvika. Vi hittade ännu en fin plats för övernattning. Nu vid den fina Kojan vid Flogen.

 

Det känns fantastiskt att bara kunna köra in på en fin plats och så har man boendet klart. Det är verkligen en frihet med vår lilla bobil.

Fin sovplats

Så här såg vår ställplats ut från ovan.

Vår plats från ovan

Det var en väldigt speciell sjö/våtmark här.

Våtmark

På morgonen gick vi en tur vid Malingarnas naturreservat och sedan var det dags att vända kosan hemåt nöjda efter ännu en lyckad husbils-tur. Här har vi samlat kvarvarande bilder i ett bildspel.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tack för oss och ha en fin vecka!

8 reaktioner på ”Siggeboda och Malingarna

 1. Jag blir faktiskt gråtmild när jag ser hur ni trivs med husbilen. Malingarna älskade vi och varit där många gånger. En magisk plats med åsen som löper genom vattnen och att där har foror och vandringar skett låångt tillbaka och fram genom tiderna.
  Jag har ingen husbil längre. Hade inte råd att ha den kvar eftersom min make gick bort nyliigen. Så den står till försäljning och jag kan faktiskt känna er förtjusning över upptäckten med att ha en husbil. Det är det mest avundsvärda man kan ha när det gäller att resa och se, framför allt, vårt eget vackra land.
  Du hör att jag är husbilsfrälst, eller hur? 😀

  • Ja, visst är Malingarna en speciell och magisk plats med åsen som vindlar mellan vattnen. Så tråkigt med din man och att du inte kunde ha kvar husbilen…
   Det är verkligen underbart att resa med husbil och vi håller på att bli husbilsfrälsta vi också. 🙂
   Tack och ha en fin vecka.

 2. Jättefina bilder. Vilken fantastisk natur vi har i närheten och vad spännande att se småkryp på nära håll. Tack för fina bilder ❤ ❤ ❤

  • Tack. 🙂 Ja, tanken har slagit oss också att bosätta sig permanent i husbilen. Dock är det lite ont om förvaringsutrymmen så man skulle behöva hyra ett förråd någonstans. Ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.