Myror, turer och fågelsång

Visst är det underbart med solens värmande strålar och fågelsången som äntligen ger hopp om att våren är på gång?! Då jag gick en tur med min mamma vid Uggelbo så var myrorna vakna. Ett riktigt vårtecken! 🙂

Myror

Här nedan följer lite fler bilder från mars-turerna jag gjort med mina föräldrar. Vi har följt skoterspåren både i skogen och ute på isen. Den lilla gula fågeln i en av bilderna här nedanför är en väldigt gul grönfink (tror vi).

Idag fick jag med mig Hasse på en tur till Semla. Vid fågelmatningen där var det full aktivitet. En liten nötväcka satt och gottade sig bland fröerna.

Nötväcka

Jag tycker att blåmesar är en av de sötaste småfåglarna. De ser så morska ut. Här nedan följer ett bildspel med de små rackarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Några gräsänder kom också på besök. Här nedan en söt fröken.

En gräsand i snön

Den här fina hackspetten, (större hackspett) vågade sig också riktigt nära. Den spanade först in i en fågelholk och sedan satt den och spanade in oss.

En domherre höll sig lite på avstånd, men Hasse lyckades fånga den på bild.

Domherre

Sista bilden får bli på ännu en blåmes, fullt upptagen med att äta ur en kokosnöt.

Blåmes

Nu i helgen så går vårt tionde Ut på tur – aldrig sur geocaching-event av stapeln. Det blir grillning, samvaro och för oss även övernattning i vindskydd vid Hedströmmen. Det ska bli härligt att tillbringa ett dygn ute i naturen. Mer om detta kommer vi att skriva om i nästa blogginlägg.

Ha en fin helg! 

10 reaktioner på ”Myror, turer och fågelsång

  1. Vilka härliga och fina foton.😊 Hacke har jag varken sett eller hört på flera månader, ändå så finns det flera stycken där jag brukar se dem.

    • Tack så mycket. 🙂 Jag hör ofta hackspettar ute i skogarna här, men det är inte så ofta de vågar sig så nära. Ha det gott!

  2. Härligt med alla fåglar, och myrorna så mysigt att naturen börjar vakna, kraam ❤ ❤ ❤

  3. Hopp om våren! Fin bild med myrorna som vaknat, och alla fåglar som är aktiva! Ha en trevlig helg i skogen!

  4. Fina vårbilder!
    Jag undrar om den väldigt gula grönfinken kanske möjligtvis är en forsärla. Fanns det nån fors/strömmande vatten nära måntro? 🙂

    • Tack Thirre. 🙂 Ja, det gör det någon kilometer ifrån där bilden togs. Fick dock en bild på ryggen/vingen och då tyckte jag det liknade grönfink på teckningen. Ha en fin Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.