Septembermorgon i dimma och sol

Det har verkligen blivit en väderomställning den senaste veckan. September är här med dimma, regn, sol och klar luft. Jag har i flera dagar gått ut tidigt på morgonen och styrt kosan till mitt speciella ”morgonsolställe” nere vid Strömsholms Kanal. En morgon låg dimman över kanalen. Det var grått, men ändå vackert och vilsamt på något sätt.

Dimma över Strömsholms kanal

Där kanalen går ut i sjön Kratten stod jag och såg älvorna dansa över vattnet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag väntade på att solen skulle spricka igenom dimman, men jag såg bara solskivan genom skyarna en liten kort sekund.

Solskivan genom dimman

Då jag stod där i lugnet och dimman så fick jag syn på några albladbaggar som satt och åt på alens blad. Det blir ganska vackert när bara nerverna på bladen blir kvar. Jag tror att det också är albladbaggens larver som ätit på dessa.

Det blev en härlig morgontur trots att dimmorna inte riktigt lyfte. Jag prövade även nästa morgon att ge mig ut till samma plats. Det var ingen dimma denna morgon, men ändå rådde en magisk stämning nere vid kanalen. Då jag väntade på solens första strålar kom en bäver simmande. Tyvärr var det lite för mörkt och lite för nära vasse för att få en bra bild, men jag vet att det är bäver i alla fall. 🙂

Bävern simmar i Kratten

I bilden här nedanför har solen just gått upp. Fåglarna började kvittra lite försiktigt och den nya dagen vaknade.

Här kommer den nya dagen

Solens strålar träffade snart albladen som albladbaggen tuggat på. Vilka fantastiska konstverk.

Då jag lämnade min fina morgonsolplats lyste det så fint mellan träden.

Sol mellan träden

Det är underbart att komma ut tidigt och möta den nya dagen. Jag kommer att fortsätta gå ut för att njuta av septembers magiska soluppgångar.

Nu vill vi passa på att önska dig:

En riktigt fin helg! 

 

4 reaktioner på ”Septembermorgon i dimma och sol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.