Oktoberskogen

Här kommer lite bilder från de senaste dagarnas turer i Fagerstaskogen. Det har verkligen varit blandat väder. Mycket regn, men också några solglimtar emellanåt. Jag tycker höstskogen är så härlig att vandra i. Löven som lägger sig på stigarna blir som en mjuk matta att gå på och det frasar så härligt när löven är torra. 🙂

Höstlöv på stigen

Nu börjar svamparna poppa upp efter allt regnande. Här nedanför ser du ett ”strävsamt par” ur familjen strävsoppar. Jag tror att arten heter Björksopp, då de växte under en björk.

Det har varit väldigt gott om flugsvampar av någon anledning. Röd flugsvamp är otroligt vacker med sin intensiva röda färg och de fina vita prickarna. De är inte något för oss människor att förtära, men någon av skogens invånare verkar gilla dem, för det är ofta man ser att någon har tuggat på dem.

Något annat vackert jag såg i skogen var den här lilla vita fjädern som låg på ett liljekonvaljblad. När jag ser ett vit fjäder på ett oväntat ställe så känns det som en hälsning från en annan värld. ❤

En dag när jag kom gående i skogen så kom det en fin snok ringlande. Att det var just en snok såg jag tydligt på de vita fläckarna den hade bakom huvudet.

Vi stannade båda till och mötte varandras blick en stund. Så otroligt fin den var. Det känns alltid så högtidligt när man får möta ett djur i naturen.

Efter en stund började den ringla vidare. I bilden här nedanför ser man tydligt de vita fläckarna i nacken och även den tudelade tungan, som de använder för att lukta med.

Tack lilla snok för att jag fick möta dig och lycka till med vinterdvalan. ❤

När solen väl spricker igenom så blir det nästan overkligt vackert med de starka höstfärgerna mot den blå himlen.

Höst i Fagersta

Fantastiskt vackert var det också igår kväll när jag gick i skogen och kvällssolen lyste bakom trädstammarna. Det kändes som att gå i en pelarsal.

Kvällssol i Fagersta-skogen

Samma kväll såg jag också en koltrast som satt i några slånbuskar. Det såg så fint ut med den svarta fågeln bland de höstfärgade löven i kvällssolen.

Sista bilden får bli ännu en från gårdagskvällen. Jag lyckades fånga solens sista trålar innan den gick ner.

Det är verkligen njutbart att vara ute i skogen alla årstider och i (nästan) alla slags väder. Hösten är en favorit med sina vackra färger, den klara solen och den sköna luften.

❤ Tack för nu och ha det gott! ❤

9 reaktioner på ”Oktoberskogen

  1. Åh härliga höstbilder. Ja så vackert på hösten och härlig luft att andas i tack o kram 😍🙏❤

    • Tack Hans. 🙂 Ja, det är fint att se reptiler och detta var ett sent möte. De går ju i vinterdvala snart – ofta redan i början av Oktober. Ha en fin dag!

  2. Åh så vackra höstbilder med alla lövbeströdda stigar i skogen. Ja varje årstid är njutningsbar, tack för underbara bilder kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.