Citronfjärilar i vårskogen

Idag gick turen genom Kottmosse-skogen till Ötjärn. Det kändes som den första varmare vårdagen på länge och det var härligt att vandra i en bitvis grön skog, fri från is och snö.

Annika på tur i Kottmosse-skogen

När jag hade gått en stund så såg jag min första citronfjäril för i år. Den flaxade snabbt över stigen och vidare in i skogen. Efter en stund såg jag en till, och så ännu en. Så härligt att fjärilarna börjar vakna till liv efter denna kalla och snörika vinter. Jag lyckades fånga tre olika individer på bild, men jag såg säkert 15 stycken allt som allt. 🙂

Citronfjärilar är så söta med sitt lilla uppnosiga ansikte och de mörka ögonen. Jag såg också en Brun Flickfjäril som satt och höll i sig i en vidja. Du ser den i bilden här nedanför.

Brun flickfjäril – Archiearis parthenias

När jag kom fram till Ötjärn så började det blåsa. Det var ändå en skön sydvästlig vind, så jag satte mig på en stubbe och åt min medhavda matsäck. Isen ligger ännu kvar på den lilla sjön, men det var ganska blött uppepå isen.

Lilla Ötjärnen i Fagersta

Snart kommer nog islossningen även här, om det fina vårvädret får fortsätta. Här nedanför kommer ännu en bild från den fina och gröna Kottmosse-skogen.

Kottmosse-skogen i Fagersta

Sista bilden får bli ännu en bild på en citronfjäril – bara för att de är så söta. 🙂

Citronfjäril – Gonepteryx rhamni

❤ Tack för nu och ha det gott! ❤

4 reaktioner på ”Citronfjärilar i vårskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.