Svart Bälte i Geocaching!

Måste bara göra ett litet inlägg här att vi har fått Svart Bälte i Geocaching! Det är olika kriterier som man ska uppfylla för att få det och idag med våra nyutlagda cacher längs gamla Norbergsvägen så nådde vi det målet!

Annars har vi fått ta det riktigt lugnt den här första tiden på det nya året.

Geobilen är fortfarande inte okej och bilen som vi lånar av Annikas föräldrar vill vi inte köra med i onödan. Men det har blivit ett par vändor med tåg och lite med bil när vi hade ärenden i närheten.  I Västerås tog vi vår cache nr # 3000! Tamtada! 🙂 Det blev en mystery (en gåta som man måste lösa för att få de rätta koordinaterna) som handlade om det explosiva ämnet Trinitrotoluene (TNT). Vi hamnade på en spännande plats i underjorden! 😀

 

I Västerås var det också vackert att promenera vid Mälarens strand och plocka några burkar. Vid den här bron låg en cache som berättade om hemska händelser ombord på ångaren Prins Carl i början av 1900-talet. Svårt att tänka sig det när det var så vackert i eftermiddagssolen.

Och vad gör man på en ledig tisdag utan bil och med Hasse på jobbet? Jo man tar tåget till Sala och går en riktig lååångpromenad i skogen. 


Jag (Annika) gick från stationen upp till serien Strå, gick hela den, även den lilla tampen fram och tillbaka (Strå 1-5), fortsatte med Snapsätra-burkarna, tvärsade genom skogen, rundade ett litet berg och ut på åkrarna, förbi hästhagarna till Militära Spår och tog sedan Old Trailroad tillbaka mot Sala. Det blev en promenad på 1,5 mil, 45 burkar och det tog nästan exakt 5 timmar med en liten mat-och-vila-benen-paus på en stubbe i skogen. Hade en riktigt härlig dag på dessa vägar. 


Den enda incidenten och för övrigt den enda själ jag mötte på vandringen var en jakthund som kom farandes från skogen. Den hade sändare på ryggen och skällde och ylade på mig. Lite obehagligt var det för tänk om det kommer en jägare efter som skjuter på allt som rör sig i skogen!  Hunden tappade dock snart intresset för mig och stack vidare.

Annars var det ljuvligt med fågelkvitter i skogarna och gnistrande snö!

Så här fint var det när jag gick vägen tillbaka mot stationen igen.

Nu hoppas vi bara på att bilen blir pigg och kry igen så att vi snart får ge oss ut på lite Äventyr igen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.