Nyårscamping

Vi gav oss av tidigt på Nyårsafton för att vintercampa i Kilsbergen. Det var en fantastisk dag, solen sken från en klarblå himmel och inte en snögnutta på marken vilket är en geocachares stora lycka så här i midvintertid. 🙂

Vägen upp till Kilsbergen gick genom Örebro och sedan ut på gamla E18 där det ligger en hel serie med cacher längs denna nästan helt övergivna motorväg.

Det var en väldigt varierande serie med cacher. Lite trädklättring blev det, bland annat i den här fina tallen:

Och en hel del andra saker att klättra upp i. Här agerar Annika vägvisare:

På ett ställe fanns det stora stenbumlingar. Cachen heter The Wolf Burrow Boulders och  sägnen berättar om hur jätten Rise en gång i tiden ville krossa kyrkan med dessa stenar, men blev stoppad av en listig skomakare så att stenarna hamnade här istället.

Här har Hasse loggat gömman:

Vi loggade oss fram genom denna underbara sista dag av året 2011. Vi träffade flera andra geocachare under denna serie och på ett ställe blev det ett litet mini-event! 😀

Ett av våra mål för dagen var Lanna Kalk – en riktigt häftig och vacker miljö i ett gammalt kalkbrott som numera är en populär badplats.

Bad var dock ingenting som vi tänkte ge oss på, men att fira sig nerför klippan här var inte helt fel det heller. Annika var den som gav sig ner på det här stället för att hitta en burk. 🙂

Efter det här äventyret var det dags att åka och hitta oss ett campingställe. Vi åkte upp till Kilsbergen och hittade en vacker plats med vindskydd och eldstad vid Suttarboda som ligger nära Garphyttan. Här går Bergslagsleden förbi. Vi åt soppa i halvdunklet och åkte sedan ut på en cachingsväng till för att hitta de resterande cacherna i E18-serien. Då var det bra med reflexväst och pannlampa.

Nyårskvällen och natten

Vid åtta-tiden återvände vi till vindskyddet och fann där en man från Örebro: Henrik och hans hund Leia som också bestämt sig för att fira nyår ute i ödemarken då Leia var väldigt rädd för nyårsraketerna inne i stan.

Tillsammans med Henrik och Leia fick vi en fantastisk nyårsafton.

I den gnistrande och stjärnklara kvällen och natten satt vi och väntade in det nya året runt en sprakande brasa. Och samtalen vid den brasan rörde allt mellan himmel och jord: vi pratade om framtiden, om jobb och om utvecklingen i världen. Vi pratade om hur det gamla året blivit och våra förhoppningar inför det nya orörda 2012. Vi pratade om äventyr, om resor vi gjort och om allt som fortfarande är oupptäckt i denna värld.

Fantastiska samtal med en helt främmande människa i nyårsnatten… Väldigt speciellt och magiskt var det och när vi skiljdes åt efter tolvslaget kändes det som om Henrik och Leia var våra vänner för livet.  Vänner som vi förmodligen aldrig kommer att träffa igen…

Henrik och Leia åkte hem till staden där nyårsfirandet och raketskjutandet förhoppningsvis hade lugnat ner sig. Och Hasse och jag började slå upp vårt tält och kröp sedan ner i våra varma sovsäckar.

Vi somnade snabbt och sov gott hela natten. Vid nio gick Annika upp och började koka kaffe över elden denna årets första dag.

Och här är en bild på tältet och vindskyddet:

På förmiddagen började ett ymnigt snöfall och vi packade raskt ihop våra grejer och började åka hemåt.

Tyvärr blev hemresan inte så rolig då bilen gick sönder straxt innan Arboga. Hjulet som driver fläktremmen hade gått av och vi hade tur som kunde ta oss till en mack och där ringa och försöka hitta hjälp att ta oss hem.

Annikas pappa Ulf var en räddande Ängel som åkte i snöovädret och hämtade oss så att vi kunde komma hem. Bilen fick vi tyvärr lämna kvar i Arboga.

Geobilen har fått jobba hårt under detta år och behöver nu lagning och omsorg. Förhoppningsvis löser det sig med reservdelar och byte av drivhjul redan nu i veckan.

För den här helgen kom vi upp i cache #2999 och har alltså bara en kvar till Jubileum. 🙂

Den vill vi ska vara speciell så nu får vi hålla i oss lite för att inte komma över strecket. Det var bra nära idag när det kom ut en ny burk i Fagersta att vi kastade  oss iväg till fots, men vi kunde besinna oss! 😉

Vi vill önska alla en riktig God Fortsättning på det spännande året 2012! 

2 reaktioner på ”Nyårscamping

  1. Trevlig läsning! Vintercamping utan snö är odumt. Har själv vintercampat, med snö, flera gånger, och då i fjällvärlden vid påsktid. Det var innan min geocachingtid. Längtar ”uppåt” igen. Ha en god fortsättning på det nya året! Skall bli spännande att se vad ni völjer som jubileumscache – 3000. /benganbilog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.