Island hopping

Den här helgen har vi ägnat åt både jobb, bilpyssel och ”ö-luffning”! 🙂 I lördags skulle vi ha åkt på ett event i Hedemora, men vi fick åka åt andra hållet istället. I Västerås införskaffade vi lite delar till bilen som fortfarande krånglar till och från. Sedan åkte vi via Surahammar upp till Lisjö där det nyligen kom ut en ö-cache som heter Milstenarna. Det hade hunnit bli eftermiddag och det var så vackert att gå över isen i eftermiddagssolen.

Efter isvandringen kom vi till ett par andra häftiga ställen i Lisjö. Invid ett av stegen i Lisjö Atle Memorial hade myrorna byggt en jättestack under taket av en gammal dass- och förrådsbyggnad. Snacka om smart val av plats! 😀

Ett av stegen ledde också till en gammal byggnad från början av 1800-talet. Här inne fanns det spår av grävlingar som bökat runt och en sån skulle inte jag vilja möta då jag sökte igenom en sån här plats. Man har ju hört att de biter sig fast tills benen krasar, men jag hoppas det bara är en skröna. :S Lite läskigt var det i alla fall, men vi hittade det vi sökte relativt snabbt och kunde pusta ut.

På söndagen gjorde vi en tur till Räfsnäs söder om Ludvika. Vid snöån gick vi ut på riktigt lång ispromenad. Solen sken och vi såg flera skridskoåkarpar, folk som pimplade och t.o.m en kille som åkte moppe över isen.

På en liten holme låg en cache som heter Three times tree. Vi var lite blinda och fick leta runt lite innan vi fann den på den första platsen vi sökt på från början. 😀 Tur att den lilla holmen inte var så stor!

Efter den här vandrade vi vidare på isen och kom till cachen som heter just Snöån. Efter att ha hittat och loggat den satte vi oss på en björkstam och åt vår medhavda matsäck och njöt i fulla drag av vårsolens härliga strålar! 🙂

Det var våran helg i ord och bilder. Måste bara som avslutning ta med den här ”Milstenen” också för den var så fin!

Tack för att du ville ta del av detta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.