Eventhelg med Gruvligt Äventyr

Den här helgen har varit en riktig event-helg med fredagens Bispbergsklack event och lördagens Vår Tid i Hedemora. Riktigt trevliga tillställningar. Det på fredagen var något enklare med ett litet bord och samling ute i skogen. Mysigt att återse gamla cachingvänner och även att göra nya bekantskaper.

Här är några långväga besökare som åkt ändå från Jämtland till denna Eventhelg i Hedemoratrakten. 🙂

Och här lite mingel kring det lilla fikabordet i skogen! 😀

Lördagens event var större och väldigt väl arrangerat med över 160 nysläppta burkar i området, fika i en stor lokal och fint besök av  reviewern Agori Berix. En reviewer är en som granskar och godkänner geocacherna innan de släpps ut för publicering och det var riktigt intressant att höra honom berätta om hur det går till och vad de måste titta på och ta hänsyn till. Länk till Sweden Reviewers hemsida.

När de nya cacherna släpptes bestämde vi oss för inte stressa runt i jakten på FTF:er, utan att göra ett försök på 5/5:an Broddgruvorna. Man skulle leta efter ledtrådar på 6 ställen i gruvområdet för att få koordinaterna till slutgömman. Broddgruvan var i drift under 1800- och 1900-talen, lades ner 1905 för att återupptas under åren 1962-67.

Det var spännande att utforska det här området både in- och utvändigt, högt och lågt. Isen låg kvar härnere.

Det fanns ett gammalt skjul nere i ett av dagbrotten.

En stor groda (eller padda) skrämde Hasse! 😀

Och här rester från den gamla laven där man också skulle upp och leta.

Efter flera timmars slit hade vi till slut alla bitar på plats för att räkna ut var slutburken fanns. Trötta, väldigt smutsiga, svettiga och blöta, men mycket glada kunde vi logga FTF=First To Find i en cache vi verkligen fått kämpa för. Vilket lördagsnöje! 😀

På vägen hem åkte vi förbi eventplatsen men den var nu tom och öde. Vi tog vägen över Norn där det kommit en serie cacher. Skönt att logga lite vanliga enkla burkar också! 🙂

Vid en av dem fanns det ett fint litet vakttorn, gjort av en tjock stock.

Här försöker Annika vinka som drottning Silvia, men liknar mer en liten tomte eller ett skogstroll! 🙂

Det var ganska sent när vi åkte hemåt och supermånen lyste upp där vi åkte på småvägarna. Det var så vackert i vårkvällsljuset. Tyvärr hade vi inte systemkameran med som kan fånga och göra en måne rättvisa på bild, så den här bilden är lånad för att visa lite av stämningen den här sena vårkvällen.

Tack för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.