Vårsol och aktivitet

Den här helgen har vi varit riktigt aktiva och motionerat en hel del. Nu behöver vi ju komma i form till den kommande maj-semesterns klättrings- och vandrings-utmaningar. 😉

På lördagen efter Annikas jobb sken vårsolen så vackert så vi tog en eftermiddagstur till Grängesberg och gick en långpromenad på 8km längs den fina nyutkomna serien Långblåskogens motionstrail.  Det var en härlig runda i varierad terräng. Här har vi nyss börjat vår vandring:

Det var ömsom kalhyggen och ömsom fin mossig storskog. Lite blött var det på sina ställen, men det var härligt att komma ut på en riktig skogsvandring igen. Vi har längtat så efter det!

Vi gick och vi gick och efter att ha gått ett bra tag tog vi en liten vilopaus. Här fanns en lämplig bänk att vila sig på! 🙂

Den här rundan tog nog ett par timmar att gå, för det låg 41 burkar utplacerade längs det här spåret.

Vi var trötta men nöjda då vi kom tillbaka till bilen och skulle bege oss hemåt. Men just då plingade det till i mobilen och vi såg att en ny cache kommit ut bara några kilometer utanför Grängesberg. Vi vände förstås Geobilen och åkte till Bränntjärnstorpet.

Här hade Dan Anderssons farmor bott som änka med fem barn och diktaren själv hade vistats mycket i dessa marker. Och tänk, man kände verkligen stämningen som sprungen ur Dan Anderssons dikter och ord. Vilken fantastisk plats att komma till som andas historia och svunnen tid. Man kände en enorm respekt inför de liv som levts här och kontakt med det förflutna, nästan en magisk känsla. 🙂

Söndagsäventyr i Riddarhyttan

På söndagen åkte vi till Riddarhytteskogen och tränade firning med ett helt gäng cachare från Fagersta och Skinnskatteberg. Det blev en härlig dag i vårsolen med trevligt sällskap, modiga firare, glada tillrop och utbyte av erfarenheter. Här är syskonen Ricke59 och Mirimis på väg ner. Mirimis för allra första gången.

Modigt gjort och hon klättrade dessutom uppför klippan med hjälp av en s.k. ”ascender”.

Vi fick fint besök av en fjäril:

Flera hjältar denna dag var William och Linnea och deras mamma Jenny alias W.C-B, L.C-B och Gossesmulan. 🙂

Det här är klippan Fira #7

Och det här är vid Fira #7,5

Och så avslutar vi med en bild från den ”undre världen”. Denna burk togs inte denna helg, men är ändå värd att vara med på ett hörn för att visa vilka roliga utmaningar man ibland ställs inför i denna underbara fritids-sysselsättning: Geocaching! 😀

Tack för oss!

En reaktion på ”Vårsol och aktivitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.