Dala Höstevent 2012

Oj vilken intensiv och härlig helg vi har haft i höstsolen. I Smedjebacken och Ludvika har det varit fyra event på tre dagar och vi har förstås varit med på allihop. 🙂 Vi började i fredags kväll med korvgrillning vid norra Barkens strand. Eventet ”Kvällen före” var en mysig uppvärmning inför helgen.

Det var riktigt stämningsfullt i skymningen.

Vi åkte dock hem ganska tidigt för att ladda inför resten av helgen. På lördagens morgon var det dags för Dala Höstevent 2012. Det var många förväntansfulla cachare som samlats i Morgårdshammars Fritidsgård. Så kul att träffa både nya och välkända ansikten. Ludvikas Innebandytjejer hade ordnat ett dignande fikabord till förmånliga priser. 🙂

Den här dagen bjöd på två olika slags Event, så vi hade sedan länge planerat att försöka oss på att ta 10 olika cache-typer på en dag. Vårt första mål var Hedemora där det vid Dalälven ligger flera olika sorter väldigt nära varandra. Solen sken och efter några små promenader här i området hade vi snart loggat en Wherigo, en Letterbox och en Multi.

Hasse kände på vattnet, men tyckte nog att badsäsongen var över för i år. 😉

Efter det här fina stoppet åkte vi mot Mora, för där finns det både en Webbkamera och en Virtuell cache.

Vid den virtuella cachen Vasaloppet skulle man föreställa sig att man just hade gått i mål efter ett fullbordat Vasalopp och sedan ta ett kort på sig/gps:en vid den här fina Vasaloppsåkaren. Annika tog fasta på det där med inlevelse. 😀

Det blev en hel del bilåkande den här dagen, men vi tyckte det var värt det. Det är ju inte så ofta man får den här chansen att logga så många olika typer.

Vi rullade ner mot Smedjebacken igen och där var det dags för Dala Höst-CITO som för oss blev den 10:e cache-typen den dagen. Vi hade därmed lyckats med vårt mål! 😀 😀

Här på CITO´t skulle man städa området kring hamnen i Smedjebacken. Gott om skräp var det ont om på den här platsen, så det blev mest att folk gled runt och stod och pratade i små grupper här och där. Det kändes ganska skönt efter en intensiv dag.

Efter ”städningen” åkte vi vidare för att hitta lite fler cacher samt för att så småningom hitta oss en plats att campa på. Efter att ha loggat cache # 4000 i Björsjö så hittade vi en liten skogsväg mellan Hagge och Snöån där vi åkte en bra bit in i vildmarken och slog upp vårt taktält. Det hade blivit mörkt vid det här laget, så vi kröp upp i tältet och somnade som stockar till skogens alla härliga ljud.

Annika vaknade som vanligt först och fick en ”nära-älg-upplevelse” i morgonsolen. Tyvärr hann hon inte fånga den ståtliga älgen på bild, men med lite fantasi och inlevelse kan ni väl tänka er en stor tolvtaggare som springer över den här ängen? 😉

Vid 9-tiden åkte vi in till Ludvika för delta i ett Frukostevent i Trettiofyrans Butik och Fik. Det var riktigt mysigt att komma in och käka frukost här tillsammans med ett gäng andra cachare och sitta och prata om gårdagen.

Efter frukosten styrde vi kosan hemåt och tog bara en liten omväg vid Söderbärke. Där ligger Hemshyttan – en fin gammal Bergsmansby.

Och så träffade vi på det här paret vid vägens kant. 🙂

Tack alla ni som arrangerat och planerat den här fina Dala-Event-helgen! Den blev ju kanon!

2 reaktioner på ”Dala Höstevent 2012

  1. Det verkar ju jättekul med så många träffar med härliga människor, härligt att vara ute hela dagarna och sova i tält, härlig brytning från vardagslivet. Tack för fin kortvisning. Kraaam ❤

  2. Ja, vilken helg det blev! Sol både ute och i sinnet. Jag hann med tre av de fyra eventen. Som vanligt trevlig läsning när du skriver Annika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.