Morgonsol och grillevent

En morgon gick jag ut före soluppgången för att fånga morgonljuset och rimfrosten. Jag gick till det som kallas för andra sidan här i Fagersta. Så här såg det ut vid kanalen.

Morgonljus

Morgonljus

Jag älskar verkligen de vackra färgerna och ljuset i gryningen. Växter och blad var täckta av frost och här blev det en ganska fin effekt där man ser solens första gyllene strålar i bakgrunden.

Frostig blomma

Frostig blomma

Här följer flera bilder från denna morgon i ett bildspel.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I söndags hade vi ett Geocaching-Event i Trummelsberg. Eventet hette Ut på tur – aldrig sur och det var med inspriation från våra år i Norge där man ger sig ut på tur med glada miner oavsett väder. Det var ett härligt gäng som kom och grillade i gråvädret. 🙂

Vi fick till och med ut en helt ny geocache vid de speciella gamla pirar som finns här i kanten av sjön Stora Kjedjen. Här lade pråmarna till som fraktade tackjärn från Trummelsbergs bruk till Färna.

Pirerna i Trummelsberg

Pirerna i Trummelsberg

Här kommer ännu en bild när hela event-gänget loggar denna geocache i flock. 😀

Eventgäng på piren

Eventgäng på piren

Vi har också deltagit i ett städ-event, ett så kallat CITO, där man samlas och städar på en plats i naturen. Skoftesta Städ-event var dock i kvällsmörkret så därifrån har vi inga bilder. Däremot vill vi dela med oss av något som hände när vi var på väg hem från just detta event i Köping. Det var tvärstopp i Färna då ett stort träd hade ramlat rakt över vägen. Då vi kom till platsen var det varningsljus, polis-spärr och brandbilar på platsen. Värsta pådraget.

Träd över vägen

Träd över vägen

Hasse gick fram och hörde hur poliserna pratade om att de hade en misstänkt till detta dåd. En bäver! 😀 Attans bäver som kan fälla så stora träd över vägen och orsaka ett sånt rabalder. Det var ju tur att ingen fick detta stora träd över sig. Det tog ungefär 40 minuter för poliserna och brandmännen att såga och baxa undan detta träd från vägen. Sedan kunde vi åka vidare.

Den avslutande bilden får bli utsikten över sjön Kratten här i Fagersta. Det är Västanfors Kyrka man ser i silhuett.

Utsikt över Kratten

Utsikt över Kratten

Vi håller på med ett litet projekt här i Fagersta som vi kommer att skriva mer om i ett senare blogginlägg. 😉

Ha nu en fin helg!

4 reaktioner på ”Morgonsol och grillevent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.