I regn och solsken

Det har blivit flera is-vandringar den senaste veckan. I fredags gav vi oss ut på Larsbosjön utanför Söderbärke i Dalarna. Det var väldigt grått den dagen, men härligt ändå att komma ut och se lite nya vyer. Här är Hasse på väg över isen till en av de sju geocacher som finns här.

Larsbosjön

Larsbosjön

Visst är han en fin färgklick mitt i allt det grå?! 🙂 Detsamma gäller för vassen i bilden här nedan. Det var så fin kontrast med den gula vassen mot allt det blågrå.

Vass i Larsbosjön

Vass i Larsbosjön

Vi stannade vid en av öarna och tog en fikapaus innan vi vandrade vidare. Här blev himlen någon nyans ljusare i gråskalan, men straxt därefter kom det tyngre moln och till och med en liten regnskur.

Fikapaus

Fikapaus

Visst är det härligt att kunna vara ute i alla slags väder?!! Vi kände oss nöjda och glada då vi kom tillbaka till bilen efter denna fina runda.

Igår blev det också en is-tur utanför Riddarhyttan. Övre Skärsjön var den sjö som denna dag fick äran att bli trampad på. Det var isande kallt, men solsken och så länge man höll sig på läsidan så värmde solen gott.

Övre Skärsjön

Övre Skärsjön

Detta var ännu en sjö med fina små öar och med riktig vildmark i den kringliggande skogen. Det var nästan så att man väntade sig att se en älg eller en varg komma lufsande.

Flat Island

Flat Island

Bilden ovan är vid den lilla ön Flat Island, en klippö med en vacker liten björk mellan klippblocken.

I bilden nedan syns Orrudden, en speciell udde med flera martallar. Hit kan man gå eller vada även på sommaren.

Orrudden

Orrudden

Ännu en bild från Övre Skärsjön får avsluta detta inlägg. Tyckte att de långa skuggorna från skogen blev så fina här i bilden nedan. Det var en så fin trio med tallar på den lilla ön. 🙂

Långa skuggor

Långa skuggor

Det var skönt att komma in i värmen efter den här både vackra och isande kalla turen. Rosorna på kinderna kom nog mest från kylan och kanske lite från solskenet. Det känns i alla fall väldigt inspirerande att ge sig ut på sjö-promenader nu när isarna ligger. Vi hoppas på fler sådana innan vintersäsongen är över.

Tack för nu och ha det gott. 

2 reaktioner på ”I regn och solsken

  1. Fint och gå på isen, så rofyllt och vackert. Tack för en tur på isen med dig idag Annika!!!! ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.