Vårhajk vid Toftsjön

I helgen som var deltog vi i geocaching-eventet Vårhajk vid Toftsjön. Toftsjön ligger i närheten av Surahammar och hit går bruksleden etapperna 2 och 3. Här finns ett fint vindskydd där vi samlades i den sena eftermiddagssolen.

Vindskyddet vid Toftsjön

Det blev en fin och stämningsfull kväll trots att det blåste lite från sjösidan. När solen gått ned firade vi en födelsedag inne i vindskyddet. Det bjöds på tårta med levande ljus och linneduk. Vi är mäkta imponerade över hur NicceT grejade att baka tårta från grunden ute i vildmarken samt orkade bära med sig alla attiraljer. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vid 23-tiden var det dags att krypa in i tältet och ner i våra varma sovsäckar. Vi somnade till ljudet av hoande ugglor och mitt i natten hörde jag vargar som ylade i kör långt borta. Det kändes både kusligt och lite magiskt. Vi vaknade till en kakafoni av fågelsång alltifrån svan till koltrast, talgoxe och hackspett + en massa andra som jag inte kunde identifiera.

Vår sovplats

Till frukosten såg vi ett par lommar som vi följde när de dök och kom upp igen med jämna mellanrum. Det är imponerande hur långt de kan färdas under vattnet. De var inte lätta att fånga på bild men här lyckades jag fånga en av dem i alla fall. Vi tror att detta är Storlom med tanke på den svart-vita fjäderdräkten (rätta oss gärna om det är fel).

Storlom

Då vi packat ihop våra grejer var det dags att ge sig av hemåt. Vi valde att gå den långa vägen runt Toftsjön. Det var en väldigt fin tur på 3 km.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi passerade små bäckar och åar, fina spångar och en block-grotta som kallas för Rövarkulan. (Kan ses i bildspelet här ovan)

Här vid Toftsjön bröts det torv förr. Vi passerade flera gamla torvtäkter som numera är övervuxna med mattor av lummer.

Lummer

Det såg riktigt häftigt ut med dessa mjuka och gröna heltäcknings-mattor.

Lummermatta

Lummermatta

Sista bilden får bli på en nyutslagen alknopp. Visst är våren på gång även om snöglopp och kyla ibland får en att tvivla.

Nyvaken al

Vi tackar NicceT med sällskap för ett härligt dygn vid Toftsjön. Hit vill vi återvända flera gånger. 🙂

Tack för oss och ha en fin vecka!

8 reaktioner på ”Vårhajk vid Toftsjön

  1. Vilka härliga bilder. Ni hittar verkligen vackra motiv i allt. Tack också för trevligt sällskap under helgen. Nästa helg syns vi igen.

  2. Åh kan förstå att det var magiskt, ser att ni är välklädda. Vackra bilder tack!!! ❤ ❤ ❤

    • Tack. 🙂 Ja det gäller att inte frysa när man är ute ett helt dygn. Det var verkligen fint vid Toftsjön. Kanske en plats för nästa släktträff? Kram. ❤

    • Här snöade det också idag, men som tur var så blev det inget vitt kvar på backen. Snart måste det väl lossna på riktigt!? 🙂 Ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.