Uppe på myrarna

En dag gick jag upp till myrarna som ligger alldeles ovanför trädgränsen. Jag gick stigen som går förbi Kvarnbäcksfallet. Vid fallet tog jag en liten paus och njöt av utsikten ut över Storsjö Kapell och fjällkedjan.

Utsikt från Kvarnbäcksfallet

Jag fortsatte uppåt genom underbar gammelskog. Här har jag precis kommit upp där träden börjar avta och myrarna börjar.

Här börjar myrarna

Vilken otroligt fin och orörd natur det är häruppe. Vidderna, renarna, de små björkarna. Vi har en fantastisk vildmark här i Sverige. ❤

 

Jag skulle se om det fanns några hjortron häruppe. På vissa ställen fanns det massor. 🙂 Härligt med ett riktig hjortronår.

 

Vinden mojnade och det blev alldeles tyst och stilla. Det kändes som att jag var ensam i hela världen. Man känner sig bra liten i dessa perspektiv, men samtidigt som en del av någonting stort. En underbar känsla.

Ensam på myren

Helt ensam var jag dock inte. Det fanns flera nyfikna renar som kom riktigt nära för att kolla in vad jag var för en. I bildspelet här nedanför är det samma ren som först ligger och vilar. Den får syn på mig och kommer närmare och närmare innan den springer bort, bara ett tiotal meter ifrån mig. 🙂

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var lite motvilligt som jag lämnade den här underbara miljön och begav mig ner mot stugan igen. Ryggsäcken var några kilo tyngre av hjortronen jag plockat.

Några kilo hjortron

På vägen ner såg jag ett björnspår på stigen där det var lerigt och blött. Det såg ut som en stor handflata med korta, knubbiga ”fingrar”. Tyvärr blev jag lite skärrad när jag förstod vad det var, nackhåren reste sig och jag gav mig inte tid att fotografera spåret – något jag ångrar så här i efterhand. Jag började gå lite raskare och sjöng högt för att inte överraska eller komma för tätt inpå denna björn. Visst skulle jag gärna vilja se en björn i dess rätta miljö någon gång, men inte alltför nära. He he. 😀

Jag kom i alla fall hem helskinnad, nöjd med en underbar eftermiddag uppe på myrarna.

Tack för oss och ha en fin helg!

4 reaktioner på ”Uppe på myrarna

  1. Åh vilka härliga bilder, fina minnen man har av hjortronplockningen där. Underbart med kontakt med renarna. Tack o Kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.