En solig tur till Skeppmoraviken

Plötsligt händer det att solen tittar fram. Det har vi inte varit bortskämda med den senaste tiden.  Vi passade på att fånga den vackra onsdagen denna vecka och tog en tur från Uggelbo till Skeppmoraviken. Det här är ett av våra favoritställen att besöka när solen skiner. Man följer sjön Stora Aspens kant och har solen med sig från sjösidan nästan hela vägen. Än så länge är det öppet vatten, men när isen ligger tjock kan man gå den här turen en bit ute på sjön. Den här dagen var det lite lätta moln när vi startade vandringen, men de skingrade sig ganska snabbt.

Decembersolen tittar fram

Alldeles i början följer man den lilla grusvägen som går till Uggelbo Trädgård. Vi hade sällskap av mina föräldrar.

På tur i Uggelbo

Vi gjorde flera stopp där vi stannade och bara njöt av solens strålar. Det har inte varit så många soliga dagar i det sista.

Annika njuter av solen

Det finns så mycket att upptäcka när man ger sig ut i naturen. Trots att man ofta går samma stigar så ser man alltid något nytt som fångar ens uppmärksamhet. Årstiderna och vädret förändrar naturen så att det alltid känns som att man går där för första gången. Nu var de små bäckarna fulla med porlande vatten, Vi såg blomställningar, löv och ormbunksblad som visserligen vissnat, men som ändå var så vackra i decembersolen, där de stod och påminde om sommarens prunkande grönska. Klicka gärna på bilderna här nedanför om du vill se dem i större format.

Stigen till Skeppmoraviken går mellan järnvägsspåret och sjön. Här växer flera riktigt stora och gamla tallar. Jag skulle tro att de är runt 200 år. I bilden här nedanför kramar min mamma en av dessa gamlingar.

Kramar gammeltallen

På vissa ställen är det riktigt smalt mellan sjön och järnvägen. Här var det torra gräset så vackert i solljuset.

Stigen mellan sjön och järnvägen

Närmare Skeppmoraviken så växer vassen i kanten.

Vass i kanten – Skeppmoraviken

Vi kan varmt rekommendera den här stigen  som börjar nära Uggelbo Trädgård och särskilt fint är det att gå här på soliga vinter- och vårdagar. Man känner sig så nöjd när man har fångat dagen och fått både sol och frisk luft på kinderna. Sista bilden blir en bild från tillbakavägen. Det kändes som att solen redan var på väg ner, trots att det var mitt på dagen. Vackert fångat av Hasse.

Midvintersolen på väg ner

Naturen är verkligen bäst i alla slags väder, men visst är det härligt att då och då få en solskensdag. 🙂

Tack för oss och ha en fin helg!  

7 reaktioner på ”En solig tur till Skeppmoraviken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.