Midsommarnatt på Kalvön

På Midsommarafton tog vi oss ut på sjön Åmänningen i Ängelsberg för att övernatta ute i naturen. Det var ljuvligt att komma ut på sjön och svalka sig i den friska sjöbrisen. Då vårt favoritställe, vindskyddet på Kalvön, visade sig vara upptaget, så fick vi ta oss till en annan fin plats på Kalvön, med fin utsikt bort mot Landsberget.

Fin plats på Kalvön

Då det rådde eldningsförbud så fick vi koka färskpotatisen med vårt lilla stormkök på båten, vilken var tillåtet. Vi såg både en gråhäger och en fiskgjuse flyga över oss medan vi intog vår enkla men goda midsommarmat.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi hade med oss två så kallade hammockar, som man kan fästa i två träd och övernatta i. I bilden här nedanför har vi testat att sätta upp dem i några tallar.

Hammockar på Kalvön

Vi fick en härlg eftermiddag och kväll på Kalvön. Det var helt mygg- och knottfritt och vinden fläktade skönt hela kvällen. Här sitter Hasse och myser i solnedgångsljuset.

Hasse på Kalvön

I bilden här nedanför står jag och njuter av kvällssolen och vågskvalpet. Google har gjort en rörlig bild av Hasses mobil-bild. Det blev en härlig effekt.

Annika njuter av solnedgången

Här nedan ser du ett bildspel med solnedgången i olika faser. Det var så vackert och stämningsfullt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

En stund efter solnedgången färgades himlen vackert röd-orange.

Vacker kvällshimmel

Till slut var det dags att krypa ner i våra hammockar. För mig var det första gången jag sov i en sådan. Det var riktigt härligt att sakta gungas av vinden och att titta upp mot tallarnas topp. Jag var lite orolig att jag inte skulle kunna sova på sidan som jag är van vid, men det gick riktigt bra. Det här kommer jag att göra fler gånger, så otroligt smidigt att slippa bära på tält eller vara beroende av vindskydd. 🙂 Här nedan stod Hasse och filosoferade innan det var dags att krypa till kojs.

Dags att krypa till kojs

I bilden här nedanför ser man Hasse ligga i sin hammock. Den han sov i har lite mer avancerat nättak som stagas upp av två korta pinnar. På den jag sov i var det bara ett enkelt tak av myggnät.

Två hammockar efter solnedgången

Vi sov som sagt väldigt gott. Jag vaknade till i gryningen, innan soluppgången och var tvungen att kravla mig upp och ta en bild på den fina himlen.

Före soluppgången

Jag somnade om och när jag vaknade nästa gång stod solen högt på himlen. Det var lite småkyligt, så jag tog en promenad in till Kalvöns fina djupa vik/lagun.

Vi fick en härlig och sval morgon. Snart var det dags att plocka ihop utrustningen, lämna den här fina vyn (bilden nedanför) och bege oss hemåt igen i vår lilla eka.

Vår lilla eka

Här nedan har vi samlat de sista bilderna från vår härliga Midsommar i ett galleri.

Här nedanför ser du en liten karta över Kalvön, som visar hur denna speciella och obebodda ö är formad. Vid det röda krysset sov vi i våra hammockar. Det är också en riktigt fin badklippa. Vid det blå krysset ligger vindskyddet som vi har övernattat i vid ett flertal tillfällen. Här ser man också den djupa viken/lagunen med en liten ö i mitten.

Kalvön i Åmänningen

Hoppas att du också har haft en fin midsommarhelg. 🙂

 Ha en fin kommande vecka!  

6 reaktioner på ”Midsommarnatt på Kalvön

 1. De där sovhammockarna ser spännande ut.
  Jag hade nog också varit lite tveksam eftersom jag sover mestadels på sidan, men det verkade ju fungera, trots allt.

  Tack för att vi fick ”följa med” via dina bilder. Alltid lika uppskattat! ♥

  • Jag var också skeptisk, men det gick mycket bättre än jag förväntade mig. Jag hade ett vanligt traditionellt liggunderlag i skumplast i botten av hammocken. Tack för din feedback och ha det gott! 🙂 ❤

 2. Mycket trevlig sida med många trevliga poster och innehåll
  Känner igen mig ibland på vissa poster
  själv bor jag i skinnskatteberg
  denna blogg följer jag gärna
  mvh micke

 3. Härligt och rogivande. Fint med solnedgång och soluppgång. Tack för fina bilder ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.