Andorra

Resan genom Andorra är värd ett eget inlägg, för det var en riktig upplevelse att färdas i det lilla furstendömet  högt uppe bland molnen i Pyrenéerna. Vi började stigningen på den franska sidan och när vi kommit upp en bit var utsikten hisnande och bedårande. Här är en av serpentinvägarna som ledde oss uppåt och uppåt…

Och det här känns nästan som ett flygfoto, men det är taget ifrån bilen. 🙂

När vi passerade gränsen och kom in i Andorra var vi redan uppe på svindlande höjder. Häruppe fanns det skidanläggningar och nysnö!

Som högst åkte vi på 2300 meters höjd! 😀 Det är högre än Kebnekaise! Här kan ni se Geobilen i snölandskap och också hur taktältet tar sig ut när det är ihopfällt i sitt fodral.

Och så åkte vi ner i en dal och där i den lilla staden var det blommande vår! Häftigt att resa genom flera årstider.

Vi passade också på att åka upp på en extra bergstopp för att logga cachen Tobotronc 3 som ligger 2033 meter över havet. Den har D/T-kombon 1/1. (Difficulty/Terrain)   🙂

Här är Hasse vid cachen!

Och här är på vägen ner därifrån, så vackra vyer i vårgrönska.

I Andorra passade vi på att tanka också för här kostade dieseln bara 10:-/liter omräknat till SEK. Andorra är skattebefriat ungefär på samma sätt som Åland och i de små städerna fanns stora shoppingcentra med Taxfree där de sålde allt från parfym till sprit, smycken och kläder.

Den här turen över Andorra och Pyrenéerna är något av det vackraste och häftigaste vi har upplevt. Kan varmt rekommenderas för den som vill bila i Europa. Helt klart värt hela den långa vägen dit.

España

Vi kom över till Spanien-sidan av Pyrenéerna och åkte över några berg och nya serpentinvägar till vårt mål Centelles. Där visade sig campingen vara bara för inhemska ”långliggare” i husvagn, så vi beslöt att åka till nästa närmaste camping, ”bara” ett par mil bort. Ett par mil visade sig vara över ett par berg och sedan lååångt ner i en dal på små smala slingrande vägar. Allra längst nere i dalen när vi trodde vi kommit till världens ände låg det en liten lummig camping invid en bäck och där fick vi bo, trots att de inte skulle öppna förrän nästa måndag! 😀

Det kändes faktiskt skönt att komma ner och landa på botten av den här dalen efter alla svindlande höjder vi varit på. Och vi sov gott i vårt tält som ser ut så här inne i sovdelen:

Bilder från förtältet och stegen upp till övervåningen ska vi försöka få till i nästa blogginlägg! 🙂 Där blir det också mer från våra dagar här i Spanien.

Tack för nu och tack för alla härliga kommentarer! Det värmer gott att få den responsen på våra Äventyr! 🙂

7 reaktioner på ”Andorra

  1. Oj vilka svindlande höjder. Vackert med dessa snöbeklädda berg. Vilken variation på olika naturer ni får vara med om. Andorra vad spännande med folk som pratar både spanska och franska. Det ser ju mysigt ut sovplatsen på taket. Härligt har ni förstår jag, tack för dessa bilder!!!!! Ha fortsatt bra på eran tur! ❤ j)

  2. Trevlig läsning! Synd att ni inte hade nå´n pulka med nu när ni träffade på snö. När är det dags för via-ferratan? Kan intyga efter vår spanientripp att vatten i Medelhavet är klart badbart, bortåt 20 grader. Ha det så bra med fortsättningen av semestern.

  3. Trevligt att läsa om Andorra, extra kul att återse burken Tobotronc 3 som jag plockade i början av april – då var den täckt av snö…

  4. Wow vilken underbar resa ni ser ut att vara på. Härligt med snö och vår fast på olika höjd. Och taktältet ser ju så mysigt ut. Tack för att man får följa er. / Lena

  5. Så vackert! Vilket äventyr och vilket fint camlingställe ni fick – och ni verkar sova kungligt bra i tältet! Fortsatt god resa! Här har vi nyss haft värmebölja och sol men nu är det kyla och regn på väg in! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.