680 mil och 13 länder

Hej! 🙂 Nu är vi hemma i Sverige och Fagersta efter vår lååånga Europaresa som har varit fantastisk! 13 länder och 680 mil är summan och vi avslutade semestern med att besöka och övernatta vid Caching Camp 2012 utanför Jönköping. Det var riktigt trevligt att få mellanlanda på den vackra platsen och träffa och campa med alla härliga geocachare innan vi körde de sista milen hem till Fagersta.

Och hur ska vi nu fortsätta berätta om våra Europaäventyr? Jo, jag tror vi börjar där förra blogginlägget slutade – i Spanien:

Efter vårt besök längst nere i den lummiga dalen åkte vi upp igen och ut mot medelhavskusten. Där hittade vi en fin camping att invänta lite finare väder på. Det hällregnade hela natten till onsdagen, men sedan kom solen och värmen tillbaka. Vi gick flera fina turer och slingor, för burkar fanns det gott om. Och där det finns en burk, där finns det en sevärd och fin plats! 🙂

Här i området fanns en av de berömda Pilgrimslederna i Spanien som också räknas till en av Europas längsta Power-trailar  i Geocachesammanhang och vi tog valda delar av denna led. Den här sträckan började vid kusten.

Och här var vid El Camino längre inåt landet:

Vår planerade Via-Ferrata-klättring blev tyvärr inställd. Sådana här klätterleder hålls stängda i tre dygn efter regn för att torka upp ordentligt och vara säkra för klättrare. Vi tog  beslutet efter att ha kollat in en ostadig väderprognos att inte vänta utan att fortsätta vår färd, för att inte missa några spännande länder på vägen upp och hem. Det kändes faktiskt helt okej.

Den franska medelhavskusten var fantastiskt vacker.

Norr om staden Grenoble gjorde vi ett längre stopp, för här var det svindlande vackert och här fanns det roliga Äventyr för oss att ge oss på.

Vid den här sjön somnade vi till en hel kör av franska grodor som kväkte med en väldig passion och frenesi. 😀 Har aldrig hört något liknande faktiskt. Hi hi!

Trots grodornas ihärdiga ”skönsång” vaknade vi utvilade och pigga till en underbar morgon.

Vi tog en gammal vajerdriven bergbana upp till en liten by.

Häruppe låg både en burk och en startplatta för skärmflygare. Det var häftigt att titta på när de kastade sig ut för bergskanten och fick vind i skärmen.

Då vi satt där på första parkett fick vi sällskap av en kelsjuk fransk katt.

Det här området vill vi återvända till någon gång i framtiden. Här var naturen vacker och det fanns flera Via Ferrata-leder. Vi hittade en som var öppen och den gav vi oss förstås på som kompensation för den uteblivna spanska. 😉

Den var ganska snäll men hade sina roliga höjdpunkter. Och en burk som vi givetvis loggade! 🙂

Efter en Äventyrlig och rolig dag åkte vi vidare och kom förbi ett område med franska kärnkraftverk. Tycker att de ser lite läskiga ut med sina enorma skorstenar.

Och som avslutning en liten utlovad bild av tältet med förtältet:

Missa inte nästa blogginlägg med den spännande färden upp genom Schweiz, Lichtenstein, Österrike, Tyskland, Tjeckien och Polen. Och vårt bilhaveri. Hoppas ni orkar och vill följa med! 🙂

Tack för nu!

9 reaktioner på ”680 mil och 13 länder

  1. Som alltid trevligt att läsa om era äventyr. Ett bildvisningsevent i Fagersta kanske? 😉
    Ser fram emot nästa inlägg. Roligt att ni fick till en via ferrata även om det inte var den ni tänkt. Ser rätt häftigt ut med wirebron. Högt?

  2. Det var vackra bilder förstår att ni är uppfyllda av många minnen nu, det kommer nog ta tid att bearbeta allting men tur att man kan ta så mycket kort. Vilken magisk bild där grodorna lät nästan overkligt vackert. Tack för underbara bilder och beskrivning vi väntar med spänning på nästa del kraaaam och tack!!! ❤ 🙂 Britt Marie

  3. Fina bilder och häftiga äventyr! Vilken vy vid ”grod”-sjön. Ja, ni har nog mycket att smälta nu! Ser fram emot ännu fler bilder!

  4. Kände igen kärnkraftverket det åkte vi oxå förbi 🙂 Har inte hunnit med att blogga något än men det blir så fort tiden dyker upp 🙂 Så ni åkte oxå på bilhaveri precis som oss, vi fick det precis vid martyrstaden. Generatorremmen gick av ett stopp på 7 timmar innan bärgare och verkstad löst problemet 🙂 Kul läsning

  5. Vad synd att det var stängt i Spanien. Men ni verkar ju ha fått en underbar resa ändå 🙂 Bergbanan ser supermysig ut! Ser fram emot fortsättningen 🙂 kram

  6. Pingback: Så här någon dag därpå… « Caching adventures

  7. Pingback: Twenty years from now… « Myrhammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.