På upptäcksfärd i Koppardalen

I två omgångar har vi nu varit på Upptäcksfärd i Koppardalen. Det är en rolig ”Field puzzle” (=löses på platsen) mysterycache där man ska leta efter en massa ledtrådar i väldigt spännande miljö.

Verket i Koppardalen

Verket i Koppardalen

Koppardalen är ett bruksområde i Avesta med anor från 1600-talet. Här drevs fram till 1938 en järnbrukshytta med rostugnar och masugnar. Nu har mycket rustats upp och används som sporthall, utställnings- och industrilokaler. Det var riktigt roligt att söka både högt och lågt och att klura på de olika uppgifterna.

Gammal byggnad i Koppardalen

Gammal byggnad i Koppardalen

Vi fick anledning att göra ett återbesök till en trevlig plats i underjorden.

Annika i underjorden

Annika i underjorden

Med pannlamporna på och lite ”klättrande på väggarna” hade vi ganska snart koll på läget och ledtråden härinne.

Hasse på väg ut

Hasse på väg ut

När mörkret föll blev delar av området upplyst och det var riktigt fint och stämningfullt.

Kväll i koppardalen

Kväll i koppardalen

Tyvärr visade sig en av ledtrådarna vara borta när vi var där första gången i tisdags, men idag hade vi alla pusselbitarna på plats och kunde räkna ut koordinaterna till finalburken. 🙂

Vi passade på att göra lite andra ärenden i Avesta när vi ändå var där. Flyttkartonger införskaffades, för nu har vi börjat packa ner det som vi inte behöver fram till vår flytt som går av stapeln den 26:e Januari. Det ska bli skönt att installera oss i den lilla tvåan på Dalavägen här i Fagersta och sedan få koncentrera oss mer på själva Norgeplaneringen! Spännande värre!

Avslutar detta inlägg med en bild från Koppardalen. Den får symbolisera porten till vårt ”Nya Liv” som nu håller på att öppnas.

Porten till det nya

Porten till det nya

Ha det så gott och Tack för oss!

 

7 reaktioner på ”På upptäcksfärd i Koppardalen

 1. Kul =)
  Hoppas ni fick se nåt fränt.
  Kommer ihåg Koppardalen från jag var yngre. Då fönster och dörrar var igenspikade och allt var helt orört! Fanns massa häftigt där innan dem renoverade det mesta. Det gick och klättra ner i stoooora källare och se på kugghjuls systmen som drevs av älven under byggningarna, fram tills dem stöpte igen allt i början på 2000 talet.
  Gamla omklädningsrum och kvarlämningar från tidiga dagar

 2. @Kim: Åh vad häftigt och spännande det måste ha varit där då! 🙂 Nu finns det i alla fall en del spännande och orörda skrymslen kvar, men det måste ha varit kul när allting var orört! Ha det så bra! Vi kommer snart till Norge vi med fast lite längre söderut än där du är. Vi siktar på Trondheims-trakten. Kram!

 3. Härligt!!!! Porten är öppen och allt är möjligt!! Fina bilder särskilt den sista!!! Kramis från Britt Marie

 4. Jättefina bilder! Tidigare i livet älskade jag också att utforska helst gamla platser med anor.Äventyrskänslan går som en röd tråd.Det är härligt! Ni lossar förhöjningarna mer o mer successivt för att så småningom segla ut på öppet hav..
  Det är en så härlig optimistisk känsla när ni står där vid dörren,ni har förväntan lägger allt i en vågskål ser framåt med spänning o bara längtar efter allt som ligger framför er att uppleva.
  Det är härligt att följa o läsa om era bedrifter o alltid en lösning! om det inte går som ni tänkt.Jag älskar det!

 5. Tack Ann-Katrin! Härligt med den responsen! 🙂
  Tack också Bengt och Britt-Marie som är våra bästa och trognaste kommentatorer! Det är så roligt med feedback! Kram på er!

 6. Pingback: Koppardalen Underground | Myrhammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.