Våra första dagar och turer

Nu har vi varit här i några dagar och gjort oss hemmastadda på Campingen i Sandnes. Det har regnat en hel del men i torsdags eftermiddag så sprack solen igenom molnen och vi passade på att ta en tur ner till havet som bara är 5-6 kilometer från där vi bor. Vi startade vid ett ställe som heter Brunnavika. Här fanns det fina promenadstråk och klippor.

Annika vid Brunnavika

Annika vid Brunnavika

Längs hela kusten här finns det bunkrar som påminner om andra världskrigets fasor. Just här var en bunker omgjord till monument och det stod en massa starka ord som såg ut att vara gjorda av kulhål runt hela kanten på värnet. Här är en del av dem.

Starka ord runt värnet

Starka ord runt värnet

Efter den här promenaden åkte vi lite söderut och kom till Regestranden där en helt ny värld öppnades. Härligt att ha havet så pass nära där vi nu bor. Vi kan cykla ner hit när det blir fina lediga dagar. 🙂

Hasse  vid Regestranden

Hasse vid Regestranden

Vi stannade länge och fotograferade, njöt av solen och havet samt loggade de cacher som låg här längs stranden. Vid den här fina bunkern fanns det en cache till minne av hunden Racer.

En bunker på Regastranden

En bunker på Regastranden

Här fanns ett litet hus som var byggt alldeles intill en bunker och en fin träbåt som  låg och väntade på att få komma ut på böljan den blå.

Väntande båt

Väntande båt

Hasse tog en fin bild på vattnet och de sjögräsgröna klipporna.

Vackra kontraster

Vackra kontraster

Vi var väldigt uppfyllda och nöjda efter den här turen. På fredagen regnade det. Vi hade fredagsstädning i husvagnen, vilket gick väldigt snabbt. Det är ju inte så stora ytor att skräpa ner på. He he! Det är en härlig enkelhet i att leva så här campandes. Mat, disk och städning blir enkel. Att komma ut blir enkelt. Vi bor alldeles i kanten av staden så åt ena hållet är det rena landsbygden och åt det andra går storstäderna Sandnes och Stavanger in i varandra.

Idag har det varit uppehåll mest hela dagen och vi bestämde oss för att ta en tur till friluftsområdet ”Melshei”  inte så långt härifrån. Turen såg alldeles lagom ut, en slinga på sådär en 4-5 kilometer. Det vi inte tänkte på var att titta på topografin på kartan. Den lilla rundan blev en tur på 3-4 timmar upp och ner för en massa höga bergstoppar. Ha ha! 😀 Vi var helt färdiga när vi gått klart den ”lilla rundan”.  Här är vid en av topparna.

Annika på toppen

Annika på toppen

Ännu en topp med fin utsikt.

Hasse på en annan topp

Hasse på en annan topp

Vi besteg sammanlagt 5 olika bergstoppar. Jag tror att den som lagt ut de här cacherna förstår att det är en jobbig tur, för en av cacherna mellan bergstopparna hette Stopp, jeg vil hjem och såg ut så här. Härlig humor!

Stoppknapp i skogen

Stoppknapp i skogen

Överhuvudtaget så var den här serien full av kreativa och roliga gömmor. Och så alla dessa bergstoppar. Puh! Men utsikten var fin.

En av alla toppar

En av många toppar

Nu har det ju varit en massa helgdagar, men imorgon ska vi in till Stavanger; Hasse till sitt jobb och jag till några bemanningsföretag. Håll tummarna för oss!

Här nedan är ett bildgalleri med vårbilder. Visst är det en underbar och vacker tid när allt väcks till liv och slår ut så här i maj. (Klicka för större bilder och bildspel)

Avslutar med en solnedgångsbild härifrån Vølstadskogen som campingen heter där vi bor.

Kväll i Vølstadskogen

Kväll i Vølstadskogen

Ha det så bra!

5 reaktioner på ”Våra första dagar och turer

  1. Kul att få vara med på era första äventyr runt Stavanger! Och vilken fin strand! Det är väl bara regnet som kan stoppa er nu! (”Stopp-knappen” är inget för er! 😉 Mys vidare i vagnen och lycka till med jobb och nya äventyr!

  2. Lika härligt att läsa som vanligt och bilderna njuter man av att se. Väldigt vackert är det.

  3. Härliga bilder som vanligt och spännande berättelse på era äventyr. Tack!!! Vilka helt underbara bilder vid havet och från bergstopparna. Vi följer er med spänning på det nya äventyret och önskar Er Lycka i Norge!!! Svensk kram till Er!!!

  4. Helt fantastiskt!! Tack för att ni delar med er och lycka till! Följer med spänning ert äventyr!

  5. Underbara bilder på en fantastisk natur! 🙂 Kul med stoppknappen!

    stort lycka till med jobben nu!

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.