Vägen till Stavanger

Nu har vi landat på en fin camping i Sandnes alldeles intill Stavanger och håller som bäst på att installera oss och kolla runt hur det är här. Det vi har sett av Stavanger hittills verkar stort och rörigt. Massor av byggen och vägbyggen är på gång och igår snurrade vi runt på stora industriområden och köpcentra för att handla lite småsaker som behövdes till husvagnen.

Här på campingen har vi äntligen internetuppkoppling  igen så här kommer en liten sammanfattning av vad som har hänt sedan sist:

I fredags åkte vi så över gränsen till vårt vackra grannland Norge.

Myrhammar vid gränsen

Myrhammar vid gränsen

Vårt första stopp blev i Sandefjord där vi hittade en liten camping alldeles intill fjordstranden.

Strandläge

Strandläge

Vi tog en liten promenad ut på klipporna i kvällningen. Det var ebb. Häftigt med tidvattnet. Det är vi inte vana vid i Bergslagsskogarna. 🙂

Lågvatten

Lågvatten i Sandefjord

Här i trakten runt Sandefjord finns det några riktigt stora så kallade powertrails med Geocacher. En powertrail är en sträcka där cacherna ligger tätt,tätt längs en väg och då är det möjligt att ta väldigt många på en dag. Vi tänkte att vi skulle ta en heldag och se hur många loggar man kan komma upp i om man är ihärdig. Söndagen blev den dag då vi gick upp tidigt och startade vårt personliga rekordförsök.

Dagen bjöd på strålande solsken och det var så vackert överallt med blommande vitsippor, grönt gräs och utslagna löv här och där. (Klicka på bilderna  för större versioner och bildspel.)

Som ni ser så gav i oss tid att fotografera mellan loggarna också och trots det kom vi upp i hela 405 loggade cacher den dagen. Men då höll vi också på i 16 timmar, med paus bara för att äta lite medhavd mat. Helt otroligt eller sjukt det är frågan, men det här var nog sista gången vi geocachar på det här sättet. Det är inte särskilt roligt, förutom att det blir en riktig skjuts i statistiken. Vi höll oss till två serier, den första heter V.V. PT och består av 300 stycken cacher. Alla i den serien var lätthittade och i fint skick. Den andra serien vi gav oss på var inte lika rolig. Många cacher  på den var borta, och det var blöta och fulla loggar i de som vi ändå hittade.

Efter den här vansinniga cachingdagen lämnade vi Sandefjord och åkte vidare mot Stavanger. När vi hade ungefär 10 mil kvar stannade vi och hittade oss ett fint övernattningsställe på en rastplats. Här gick vägen upp till Tronåsen  – en av Norges mest kända vägar, både på grund av sin starka lutning och för att den 1931 var en beryktad del av Rally Monte Carlo. För Annika blev det en svettig men fin morgonpromenad upp till cachen på den smala serpentinvägen.

Dimman lättar

Dimman lättar på väg upp

När molnen skingrats kom solen och en bit upp var utsikten bedårande.

Utsikt från Tronåsvägen

Utsikt från Tronåsvägen

Det var så vackra droppar på mossan så jag tog en bild på utsikten ur mossperspektiv också. 🙂

Daggdroppar på mossan

Daggdroppar på mossan

Jag blev så fascinerad av de här små dropp-diamanterna som glittrade överallt. Här lyckades jag fånga solglittret i en närbild.

Naturens skönhet

Naturens skönhet

På vägen mellan Kristiansand och Stavanger är det riktigt vackert. Landskapet tar riktigt andan ur en när man åker bland bergen och fjordarna. Man vill stanna överallt och bara ta in den fantastiska naturen, men vi begränsade oss till ett par korta stopp.

Spegling i vattnet

Spegling i fjorden

Här var det fantastisk spegling av landskapet i fjorden. Nedan en liten porlande vårbäck.

Liten vårbäck

Liten vårbäck

Till slut kom vi ändå fram till vårt mål och nu ska vi efter helgerna komma igång med allt som behöver göras. Skattekontoret, norska kontantkort till mobilen, jobb, postadress, bra camping-avtal osv, osv. Vi ska hålla er uppdaterade om hur det går för oss.

Tills dess – ha det så gott och njut av våren! 

6 reaktioner på ”Vägen till Stavanger

  1. Oh tack för alla fina bilder och berättelse. Helt underbart vackert! Hoppas ni hittar stället där ni trivs!!! Nu längtar vi till i juli när vi kommer och hälsa på er. Kram vi väntar med spänning på fortsättningen. Ha det så bra. Ni är värd det bästa!!!! Kraaaam

  2. Härliga bilder! Tack! Den gamla vägen upp till Tronåsen ser häftig ut, och vilken utsikt. Väntar med spänning på nästa avsnitt: Ha det bra!

  3. Helt otroligt sjukt tycker jag 😉
    Jag har väntat på denna blogg med dina fina bilder. Fjorden i mossperspektiv gillar skarpt. Snart kommer väl mer, eller hur?
    Ha det så himla bra där borta. Hoppas ni också har långhelg nu.

  4. Ha det så *BÄST* på eran resa o det är härligt att få följa med på ett hörn via cyberrymden 🙂

  5. Så skönt att höra att ni är framme! Man har väntat på er första rapport från Norge. 410 cacher är nog lite galet 😉 eller hängivet! Underbara bilder! Tänk vad ni kommer att få uppleva! Lycka till med alla praktiska bestyr. Håller tummarna för att ni får en riktigt bra deal på cempingen! Ha det gott och ta hand om varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.