Efter regn kommer sol

Det har regnat otroligt mycket de senaste dagarna, men vi bor ju på Vestlandet så det får man räkna med. Nu kommer dock solen att lysa på oss hela veckan som kommer om man ska tro på långtidsprognosen. Bilden här nedan är en ovanlig syn här hos oss. Härligt! 🙂

Sol i sikte

Sol i sikte

Igår sprack solen upp framåt tidiga kvällen och jag gick en promenad här vid Solastranden. Det var helt fantastiskt att vara ute efter regnet. Det är nu det händer! Insekter svärmade, fåglarna kvittrade och allt det gröna som kommit fram lyste magiskt. Än har inte träden slagit ut, men på buskarna är bladen rätt stora nu.

Gröna blad med regndroppar

Gröna blad med regndroppar

I en grantopp satt ett par starar och sjöng som koltrastar. De är tydligen duktiga på att härma andra fåglars läten. Så fina de var i sina skimrande praktdräkter.

Starar i grantopp

Starar i grantoppen

I strandkanten flög måsar omkring och jagade fisk i det grunda vattnet.

Jagar mat

Jagar mat

Skrattmåsarna har fått på sig sina sommarhuvor. Tydligen har de inte de svarta hättorna på vintern – alltid lär man sig något nytt när man umgås med naturen. 🙂

Skrattmås i kvällssolen

Skrattmås i kvällssolen

Här är en skrattmås till i flygande fläng, spanandes efter föda.

Matspaning

Matspaning

En mås upplyst av den låga solen.

Flyger i solen

Flyger i solen

Till slut en bild av lärkträdsknoppar. Snart, snart kommer de ljusgröna barren att slå ut.

Lärkträds-knoppar

Lärkträds-knoppar

Nästa helg ska vi på geocaching-eventet Jæren 2014. Det ska bli kul. 🙂

Ha en fin söndag!

28 reaktioner på ”Efter regn kommer sol

 1. Solastranden – vilket härligt namn. Kan gott tänka mig en sån här också. Kan lätt föreställa mig känslan i promenaden. Fågelbilderna är härliga. Blir lite sugen på att testa… ..om inte annat får jag öva på att fånga motivet i flykten. Det behöver långsamma jag verkligen göra 🙂

  En härlig söndag hoppas jag ni också får! Carina

  • Ja det är spännande att ta bilder av fåglar i flykten. Försöka hänga med i rörelsen och knäppa. Många får man rensa bort, men ofta blir det några guldkorn. 🙂 Ha det fint!

 2. Vackra bilder 🙂 Jag gillar starar. Just för att de är så vackra och har så många olika läten. På förra stället vi bodde på så hade vi en starholk där samma par återvände varje år. Då kände man NU ÄR DET VÅR! Har satt upp en starholk där vi bor nu med, men den har taljoxarna intagit. De ville väl ha stor bostadsyta 😀 Måsarna är också så vackra bilder. Själv tycker jag det är så svårt att fånga flygande fåglar på bild.

  • Kul med talgoxarna som fick sig en lyxvåning. 😀 Flygande fåglar kan vara svåra att fånga, ibland ler jag när det bara är en vingspets eller fot som kommit med på bilden. 🙂

 3. Det er et vidunderligt forårsindlæg, det er svært at slå 🙂 Det bliver vejrudsigten vist også 🙂 🙂
  Stæren/Solsorten er smuk i fjerdragten, fantastiske farver.
  Jeg håber også, I får en dejlig søndag ❤ …och så får I ha' happy geocaching!

  Mange forårshilsner,
  Hanna

 4. Helt underbara bilder! Många som skulle kunna bli vackra vykort!
  Alltid lika trevligt att läsa om vad ni har för er!
  Kram på er och njut av solen

 5. Oj vad långt våren har kommit hos er. Härligt att följa med i varje förändring. Underbart med sol framöver, då händer väl ännu mer i naturen.Hoppas den kommer hit också 🙂 Stor kram!

  • Ja det är underbart att följa med när det händer. Känns lika fantastiskt varje gång. Hoppas våren kommer till er också. 🙂 Vi ses till Påsk! Jag längtar efter er alla! Kraaam!

 6. Vilken fin blogg ni har: ord och bilder i en spännande kombination! 🙂 Förutom det, tack för ni tittade in på min blogg.

 7. Bilden på stararna är väldigt läcker, vilka färger 🙂 Hoppas att vädret blir så fint som kartan visar för er! Vi ska nog oxå få det ganska soligt här, underbar 😀
  Ha det gott!

 8. Fåglar i det himmelska ljuset underbart. Önskar jag kunde flyga som dom. Vilka sprängfyllda knoppar, snart står det ut. Jättevackra bilder tack!!! Kram ha en fin vecka!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.