Långväga besök

Vi har haft mina föräldrar på besök denna vecka. Jag är så glad och tacksam att de tog sig tid och ork att köra den 90 mil långa vägen för att hälsa på oss innan vi flyttar härifrån. Det har varit härligt att visa dem denna del av Vestlandet och våra favorit-platser här. Första kvällen gick vi en tur vid Rægestranden. Den platsen kommer för alltid att finnas i mitt hjärta.

Det blev en underbar kväll och tur i detta fantastiska kustlandskap. 🙂

På tisdagen vaknade vi till regn och rusk, men vi bestämde oss ändå för att göra en tur till Frafjord och Månafossen. Enligt väderprognosen så skulle det inte regna så mycket där. Vägen till Frafjord var väldigt vacker trots de regntunga molnen.

Regntunga skyar

Dimhöljda berg

Då vi kom till parkeringen vid Månafossen så fikade vi och avvaktade lite för att se om regnet skulle ge med sig. Det gjorde det dessvärre inte så vi tog på oss regnkläder och drog ut på tur. Mamma tog ett paraply och så tog vi oss på den ganska korta men väldigt branta stigen upp till forsen. Bilden här nedan är tagen med mobil. Man anar fallet framför kanten.

Månafossen i regn

Månafossen i regn

Det blev en äventyrlig och strapatsrik vandring och vi kände oss riktigt nöjda men trötta i benen då vi kom tillbaka till parkeringen. På vägen hem stannade vi till i Frafjord och beundrade fjorden i dis och dimma. Det var ganska vackert ändå.

Frafjord

Frafjord

Den kvällen då det äntligen hade slutat att regna tog vi en tur upp till Tungenes fyr. En fin kvällstur med många intryck. Vi såg till och med en simmande säl, men ingen hann fånga den på bild innan den dök ner i vattnet.

Den lilla svalan i bilden ovan blev fortfarande matad av sina föräldrar, trots att den kunde flyga själv. Svanen simmade lämpligt nog vid en skylt där det stod ”Svanesjøen”. 🙂

På torsdagen tog vi oss under fjorden genom en tunnel (223 m.u.h.) och ut till Fjøløy där det finns både en fin fyr och ett militärt fort som tyskarna byggde under ockupationen. Här följer ett bildspel från den turen så att det inte blir för långrandigt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som ni förstår så har det varit härliga och intensiva dagar. Det blev riktigt tomt när mina föräldrar på fredagens morgon startade den långa resan hem igen. Tack för besöket – det har känts så fint och värdefullt. ❤

Nu har även Hasse slutat jobba, så nu kommer våra dagar att fyllas av turer samt förberedelser för vår flytt hem.

Tack för oss och ha det gott!

9 reaktioner på ”Långväga besök

  1. Tack för underbara dagar hos er. Det har varit så fantastiskt att få se dessa underbara ställen i er omgivning och vara med er några dagar. Ett vackert landskap i Norge. ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.