Äventyr på Långholmen

Idag gjorde vi en tur till Långholmen i Söderbärke. Tillsammans med vår vän benganbilog så ville vi försöka oss på ett par trädklättrings-cacher som finns på ön. Det var inte helt självklart att vi skulle våga oss ut på isen, men efter att ha kollat av isens hållfasthet en bit ifrån land så kände vi ändå att vi skulle våga oss över. Bengan gick först med ispik och vi svansade efter på behörigt avstånd. Vi hade såklart både isdubbar och livräddnings-lina med oss.

På väg över isen

Vårt första mål var Östra Långholmen. Vi förstod ganska snart att här behövdes det klätter-utrustning vilket vi av en händelse hade med oss. 😀 Med gemensamma krafter riggade vi repet och jag som var minst tyngst blev den som fick uppgiften att klättra upp i den halvt liggande björken.

Det var riktigt kul att få hänga i ett rep igen vilket var ganska länge sedan för vår del. 🙂 Men jag kände också att konditionen inte är den bästa efter vårvinterns förkylningar. Efter denna geocache gick vi vidare mot den andra sidan av ön och Västra Långholmen. Den trädklättringen var inte lika svår så den grejade vi utan utrustning. Ni ser väl figuren uppe i tallen?

Uppe i tallen

Då vi kom tillbaka till fastlandet satte vi oss vid det fina vindskyddet för en mysig fikastund. Här kunde vi sitta och se ut mot Långholmen och begrunda denna dags lilla äventyr. Inte dåligt vad man kan åstadkomma på en gråmulen tisdag. 🙂

Välförtjänt fika

Tack för nu och ha det gott!

En reaktion på ”Äventyr på Långholmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.