ROGEO 2017

Då vi deltagit och hjälpt till på det stora geocaching-eventet ROGEO både 2015 och 2016 så ville vi inte missa ROGEO 2017, trots att vi inte bor i Norge längre. Vid Vedafjellet i Sirevåg gick Startskottet redan på onsdagskvällen. Det var fantastskt att komma ”hjem” till den vackra Jæren-kusten igen. 🙂 (Alla små bilder i detta blogginlägg går att klicka på för större version)

 

Vid Vedafjellet finns rester från ett tysk fort/fästning från andra världskriget som delvis är insprängd i berget. Det är en spännande plats att utforska. Här samlades vi för lite grillning och ”drøs”. Det var väldigt fint att återse alla våra vänner i det mycket aktiva ”Geocaching Rogaland”.

 

På torsdagskvällen var det dags för ännu ett event. Denna gången fick vi den stora förmånen att komma ut i skärgården utanför Hellvik. Ship O´hoi hette eventet passande nog. Ön som vi besökte heter Dyrøy. 🙂 Det blev ännu en fantastisk kväll här på Jæren.

 

Under fredagen besökte vi våra gamla arbetsplatser. Det var så kul att träffa både kollegor och barn, även om många var på semester just nu. På fredagskvällen var det dags för ännu ett event: Klatring og Drøs. Här kunde de som ville pröva på både klättervägg, buldring och repklättring. Tyvärr var vi lite dåliga på att ta bilder här. På kvällen åkte vi ner till Kvassheim fyr för att vara redo inför lördagsmorgonens strandstädning. Vi fick en underbar kväll med en magisk solnedgång. ❤

 

Klockan 8 på morgonen var det dags för CITOt/strandstädningen Leave nothing but footprints. Det känns så meningsfullt att gå och samla skräp längs kusten. Det var många morgonpigga geocachare som tillsammans rensade några kilometer av denna kusten ifrån skräp. Vi hittade ett stort halvfullt oljefat som jag och benganbilog rullade flera hundra meter till uppsamlingsplatsen. Det var lite svettigt men det kändes som en bra insats. På andra sidan av den lilla hamnen såg vi en död delfin. Den var ungefär 2,5 meter lång från nos till stjärtfena.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter CITOt var det dags för det stora huvudeventet vid Vitengarden i Nærbø. Detta år fick vi hjälpa till i raketverkstaden, vilket var kul. Det var förstås massor av andra aktiviteter (både för stora och små), föredrag och annat som har att göra med vår härliga hobby. 😀 Här kommer ännu ett bildspel med bilder från den stora dagen.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blev ännu ett lyckat ROGEO-event och vi tycker att hela denna vecka vi fick på Jærkusten var värd att åka långt för. 🙂 Det var extra kul att benganbilog med hustru och husbil också kört den långa vägen för att delta i denna ”happening”. Efter eventet plingade mobilen till ungefär 253 gånger (nya geocacher) men vi valde ändå att rulla vidare. Vi hade först tänkt att ta vägen över Suleskaret, men den var stängd för vägarbete så det blev en annan rutt istället. Mer om dessa äventyr kan se i nästa blogginlägg. Vi avslutar detta inlägg med en film från Kvassheim fyr som Hasse tog med drönaren. Vi längtar redan tillbaka. ❤

Tack alla inblandade för en fantastisk och upplevelserik ROGEO-vecka!

Ha det gott!

 

6 reaktioner på ”ROGEO 2017

  1. Vackra bilder med massor av fin himmel. Filmen med drönaren var vacker med fin musik till. Härligt tack !!! ❤

  2. Underbar natur, fantastiska bilder och alltid intressant att läsa om era äventyr. Sista solnedgångsbilden är sagolikt vacker. Vilka färger! Ha det riktigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.