Vägen till Kroatien

Nu har vi kommit till Istria-halvön i Kroatien. Vi åkte genom ett regnigt Österrike och insåg att vi inte hade så långt till Slovenien och Kroatien. Då vi kollade väderkartan så såg det mer lovande ut åt det här hållet. Det är verkligen frihet med husbil. 🙂

Först vill vi bjuda på lite fler bilder från Alperna i Tyskland som vi lämnade på lördagens morgon.

Vi befann oss ganska nära gränsen till Österrike. Det var där regnen började. Vägen som vi hade planerat att åka visade sig vara avstängd på grund av ett ras.

Vi fick ta en alternativ väg som blev riktigt spännande. Vi åkte på vägar över 1750 m.ö.h. Tyvärr såg vi inte så mycket av utsikten här uppifrån, men det var en spännande färd ändå. Här är några av de få bilder vi tog längs vägen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi fick på den här färden loggat 5 geocacher som låg på över 1000 meter. Den allra högsta var en som hette Cristallo, Cristallo på 1653 meters höjd. 🙂

I byn Mauterndorf gjorde vi ett litet längre stopp och gick ut och beundrade den här fina borgen från 1200-talet.

Efter en lång och spännande bilfärd så landade vi i den lilla byn Spittal, där vi hittade en fin övernattningsplats vid simhallen. På morgonen kom solen en liten stund, så vi passade på att gå en sväng och beundra omgivningarna.

Majsfält i Spittal

Vi var inte ensamma på promenaden. Massor av bin, humlor och fjärilar passade också på att ge sig ut och få sig lite mat. Bina var väldigt ljusa, nästan vita. Jag undrar om det är en art som är så vit eller om de hade någon sjukdom? Fina var de i alla fall.

Ett vitt bi i Österrike

På måndagens morgon lämnade vi Österrike och åkte in över gränsen till Slovenien. Här fanns det inget bra alternativ till den stora motorvägen så vi fick köpa en Vignette för 15 Euro. Vi hittade i alla fall en geocache som låg bra till på den första rastplatsen. Den hette passande nog Welcome in Slovenia.

In i Slovenien

I Kroatien kom vi först till den lilla staden Umag. Här hittade vi en spännande plats, tack vare geocaching: Polynesia Ruins visade oss de gamla ruinerna från The Castle of Sipar som är från 400-talet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi trodde först att det var moln borta vid horisonten, men det visade sig vara de snöklädda alperna i Italien som man ser i två av bilderna i bildspelet här ovanför.

Det är så vackert här i Kroatien. Det påminner lite om Gotland med sina gamla ruiner och kalkstensformationer. Här är luften ljummen från Medelhavet och idag har vi haft strålande sol och upp till 27 grader i skuggan. Riktigt härligt att förlänga sommaren lite. Bilden här nedan är från idag. Vi bor på en camping i utkanten av staden Pula och här kommer vi att stanna några dagar.

Camping i Pula

Du ser lite av medelhavet till vänster om husbilen, mellan träden. 🙂 Vad vi hittar på här i Pula kommer vi att skriva mer om i nästa blogginlägg.

Tills dess – ha det gott!

4 reaktioner på ”Vägen till Kroatien

  1. Åh vad roligt att se, såå vackert med snöklädda berg, härligt att ni får lite varmt också. Ser jättemysigt ut kraaam ❤

  2. Tack för fina bilder! Roligt att hänga med på resan! Raset på vägen ger respekt. Undra hur vanligt det är på Österrikiska vägar. Underbart med Kroatien. Njut! Här hemma får vi nöja oss med 10 grader och moln. Trevlig helg i husbilen! 💜

    • Ja, det är nog lika vanligt som i Norge. Men visst inger det respekt. Tack för fina kommentarer och ha det så gott därhemma. Idag firar ni kanske Oliver? Kram. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.