Äventyr i Kroatien

Nu har vi verkligen landat i några dagar här i vackra Kroatien. Sol, värme och en massa härliga turer och geocaching-äventyr har fyllt våra dagar. Först vill vi visa en panoramabild som är tagen här vid campingen vid Stoja i staden Pula.

Det är verkligen fint här. Vita kalkstens-stränder och det blågröna medelhavet. I bilden här nedan kan du se udden där campingen ligger som vi har bott på i snart fyra dagar. Det är udden som går längst ut.

Camping Arena Stoja

Vi har hunnit med en massa spännande turer. Igår blev det en riktig äventyrsdag. Vi besökte Spilja/Cave Sandalja, ett område med flera kalkstensgrottor. Vi var helt ensamma på platsen och kunde gå runt och utforska dessa grottor i lugn och ro.

I närheten av grottorna låg Fort San Daniele, ett stort militärfort/försvarsanläggning som byggdes och användes i slutet av 1800-talet. Det användes också som vapenförråd under det senaste kriget i Kroatien. Numera är dock fortet tömt och håller på att förfalla. Här var det intressant att gå på upptäcktsfärd och leta efter The Fear Face (geocache). Letandet förde oss långt in genom mörka och trånga gångar. Här nedan är ett bildspel från denna spännande plats. Notera gärna den lilla söta fladdermusen som hängde i taket. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det är något vackert över sådana här platser som naturen håller på att återta.

I staden Pula finns Kroatiens mest kända turistmål, en gammal antik Amfiteater som byggdes under Kejsar Vespasians tid (69-79 e.Kr). Arenan användes till gladiatorspel och andra kampsporter. Bilderna från vårt besök kan du se i galleriet här nedan. (klicka gärna för större versioner och bildspel)

Avslutar gör vi med kvällens solnedgång härifrån för ca en halvtimme sedan.

Kvällens solnedgång

Imorgon åker vi och husbilen vidare, genom Slovenien och sedan upp mot Italien. Vi ska försöka hålla er uppdaterade på Facebooksidan.

Tills dess – Ha det gott!

4 reaktioner på ”Äventyr i Kroatien

  1. Kul att ni fick se lite grottor och spännande med fortet. Och underbart med det turkosa havet och klipporna. 💜 Förstår att det är mer tomt på turister nu än när vi var där i somras. Trevlig fortsatt resa till Italien.

    • Ja, det var riktigt spännande. Kul att utforska både fortet och grottorna helt på egen hand. Förstår att det var mycket mer folk där i somras. Kram. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.