Nyårsövernattning i Trummelsberg

Vi har ju som bekant en tradition att campa på nyårsafton. 🙂 Det här året bestämde vi oss för att vaka in det nya året i natursköna Trummelsberg. Här har vi tillbringat många utenätter i det fina vindskyddet som ligger alldeles i skogkanten med utsikt ut över sjön Stora Kedjen.

Då vi kom låg rimfrosten tjock över träd och gamla blomställningar. Vilka konstverk. 🙂

Rimfrost på gammal blomställning

Skymningen föll och vi myste vid brasan och lagade sedan vår enkla nyårsmeny över glöden.

Nyår i Trummelsberg

Sent på kvällen skingrades molnen och det blev stjärnklart. Så fantastiskt att vara ute i mörkret, långt ifrån stadens lampor, när stjärnorna gnistrar. Natten var väldigt mild för att vara en klar nyårsnatt.

Under stjärnhimlen

Vi sov gott härute i tystnaden. Inga raketer varken hördes eller syntes till. På morgonen vaknade jag före soluppgången och såg en spännande molnformation. För mig såg det ut som en stor fågel som sakta svävade över himlen. Den kändes som ett gott tecken inför det nya året.

Moln på nyårsdagens morgon

Snart stod kaffehurran på och det var dags att gå upp och fånga den nya dagen – och året. ❤

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var en fantastiskt fin morgon med sol som värmde gott. Vi såg flera vintermyggor. Det är fascinerande att dessa insekter är aktiva under vinterhalvåret. Så fort solen värmer lite eller det blir plusgrader, så kan man se dem svärma, eller som här sitta på snön.

Vintermygga

Vi dröjde oss kvar till långt in på dagen för att ta tillvara på solens strålar och den här vackra platsen.

Det är en underbar tradition att vaka in nyåret utomhus på en naturskön plats, långt bortom stadens buller och bång. Naturen och tystnaden ger plats för reflektion både över året som varit och inför det oskrivna nya året som just har börjat. Det känns spännande att se vart detta år för oss. Nu vill vi passa på att tacka för året som gått och att önska

Allt Gott inför det nya året – 2019! 

10 reaktioner på ”Nyårsövernattning i Trummelsberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.