Vinterfåglar och solsken

Det har verkligen varit underbara vinterdagar med kyla och solsken. Det har blivit en hel del turer ut i det fina vinterlandskapet.

En dag på väg till mina föräldrar, så såg jag en Björktrast som satt i ett träd och värmde sig i solen. Den såg lite uppburrad och frusen ut. Vilken vacker fjäderdräkt de har när man får möjlighet att kika lite närmare.

Björktrast – Turdus pilaris

Den krispiga snön har täckt träd, gräs och buskar. Vid Flobostigen bildade snön så vackra formationer som jag försökte fånga på bild.

Snötäckta snår

Jag fick med mig Hasse ut på isen en dag. Så ”in i vassen” kul och härligt att njuta av solen mitt på dagen. 🙂

Hasse i vassen

En eftermiddag gick jag ut för att fånga solnedgången i Floboskogen. Där är det fin utsikt mot väster när solen dalar. Det blev riktigt vacker himmel just när solen gick ner. Det är så underbart nu när ljuset dröjer sig kvar längre på eftermiddagarna. Visst är det ändå lite vår i luften – trots den stränga vinterkylan?!

Idag blev det en Alla-hjärtans-dag-tur till småbåtshamnen i Semla. Där ligger båtarna på rad och väntar på sommar-säsongen. Vi gick till det fina vindskyddet där vi satte oss på en bänk och njöt av den sköna solen en stund.

När vi gick tillbaka längs Strömsholms Kanal så såg vi en liten strömstare som letade mat i vattnet mellan isflaken. Den dök ner i vattnet emellanåt, men den var snabbt uppe igen och satt och guppade upp och ner såsom strömstarar gör.

Vi såg också lite småfåglar vid fågelmatningen vid Semlastugan – både på vägen dit och hem. Domherre, blåmes och talgoxe var de som ville vara med på bild. Dessa är ju vanliga vinterfåglar vid fågelborden, men visst är de fina?! De samsades om maten som lagts ut på stubben.

Den lilla blåmesen gjorde en rolig rörelse med vingen. Talgoxen tittade lite konstigt på den. Jag gjorde en liten bildtext för att skoja till det lite i bilden här nedanför. 😀

Blåmesen Sixten gestikulerar

Sista bilden blir ännu en vintrig solskensbild från Fagersta-skogen. Jag tycker att denna vinter är underbar och nu har vi snart den härliga vår-vintern i antågande med takdropp, fågelkvitter och dagsmeja.

Vinter i Fagersta-skogen

❤ Ha nu en riktigt fin Alla Hjärtans Dags-kväll! ❤

4 reaktioner på ”Vinterfåglar och solsken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.