På besök i Sverige

Nu är vi tillbaka i Sola/Stavanger efter vårt Sverige-besök. Allt har gått bra och vi har hunnit med både min farfars begravning, att fira Emils 20-årsdag, att träffa nära och kära, ett spontanmöte med lokala  geocachare i affären och ett besök på mitt gamla jobb – bästa Coop Nära. 🙂

Ett hjärta

Ett Hjärta för alla Kära

Nu känner vi oss påfyllda och det är riktigt skönt att vara tillbaka till enkelheten i husvagnen igen. Vi har inte hunnit med så mycket fotografering, men den här bilden nedanför är från en promenad kvällen innan jag skulle åka.

Sandslott

Sandslott

Någon hade byggt sandslott och det blev en fin förgrund till havet och solnedgången.

Jag lämnade campingen tidigt och gick de 3 kilometrarna till Sola Lufthavn. Solen var på väg upp bakom bergen och det var en underbar och stämningsfull morgon.

Sola Flygplats

Soluppgång vid Sola Flygplats

Det var så vackert att flyga över detta fantastiska landskap. Det här är alldeles i början när vi just hade kommit upp i luften.

Vårt närområde från ovan

Vårt närområde från ovan

 Det var ett litet propellerplan och tyvärr störs bilderna lite av propellern. Men man ser morgonstämningen och dimman som låg över några av sjöarna i bilden ovanför. Lite längre inåt landet var bergstopparna täckta av snö. Det var så vackert. 🙂

Vackert landskap

Vackert landskap

Snötäckta berg

Snötäckta berg

Ännu längre inåt landet var det tyvärr moln som låg som ett täcke över landskapet, men jag tror jag såg Gaustatoppen som stack upp långt borta i horisonten. Tyvärr för långt borta för att fastna på bild.

Hasse hann med att besöka geocaching-eventet Rymdlunch i Fagersta under onsdagen.

Rymdevent i Fagersta

Rymdeventet i Fagersta

 Över hela världen har det hållits Rymdevent 6-7 november i år för att fira att geocaching för andra gången tog sig ut i rymden.

geocaching in space

På rymdstationen ISS finns den mest svårtillgängliga geocachen som heter just International Space Station.

Efter några intensiva och härliga dagar så startade vi vår hemfärd tidigt på söndagsmorgonen. Det var regn och rusk och i Värmland var det snöglopp, men när vi väl åkte in över Norska gränsen så kom solen. De här bilderna är tagna från färjan mellan Moss till Horten.

Sol vid färjan

Sol vid färjan

Det var riktigt snygga moln.

Snygga moln vid färjan

Snygga moln vid färjan

Resan tog ca 12 timmar och vi gjorde bara ett par korta stopp för att handla lite innan gränsen och så gjorde vi ett par bensträckar- och tankstopp i Norge.

Tillbaka i Rogaland

Tillbaka i Rogaland

Bilden ovan är tagen på kvällen när vi kommit tillbaka vårt fylke (landskap) Rogaland igen.

Det känns så härligt att vara tillbaka, även om vi förstås saknar alla nära och kära. Men vi känner oss så hemma här och vi pratade om det när vi närmade oss Stavanger och såg alla välbekanta byar och platser. Nu dröjer det inte lika länge till nästa besök i hemlandet. Julen planerar vi att fira i Sverige.

Nu vill vi passa på och önska alla en fin vecka!

6 reaktioner på ”På besök i Sverige

  1. Skönt att höra att hemresan gick bra. Så kul att träffa er och krama om er. Hoppas vi kan ses en lite längre sväng vid nästa Sverige besök. Ha det bra. Kramar Pernilla

    • Ja Pernilla det var så kul att se er. Nästa gång blir vi hemma lite fler dagar,så det vore kul att planera in en promenad, fika eller något. 🙂 Kram!

  2. Härligt med besök från Norge den här helgen. Vackra bilder både från luft och land. Förstår att ni trivs det syns på er!!!! Kram inte såå långt tills vi ses igen!!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.