På tur till Eigerøy fyr

Denna långhelg bestämde vi oss för att premiär-övernatta i den lilla bussen som Hasse har byggt om till en husbil light. 🙂

Vi åkte så långt västerut man kan komma på ön Eigerøy som ligger väster om Eigersund. Här startar geocachingserien På tur till Eigerøy fyr, en serie på 10 cacher som följer den lilla grusvägen som går ut till själva fyren. Vi hade med oss cyklarna bak på bilen och bestämde oss för att använda dem på den fina vägen.

Liten bobil

Lilla campingbussen

Vägen startar med en liten bro som går över till nästa ö som heter Midbrødøya. Den lilla vägen slingrade sig runt bergstoppar och igenom fårhagar.

Fåren betar

Fåren betar

Den gick runt den här havsviken och kan anas på andra sidan i bilden här nedan.

Vägen till fyren

Vägen till fyren

 Här har jag kommit runt viken och nu gick det utför. 🙂

Härlig cykelväg

Härlig cykelväg

 Det var kul att cykla. Det gick både uppför och nedför och det var en hel massa portar att öppna och stänga mellan fårhagarna. Den sista biten till fyren var klippor och smal stig så vi fick lämna cyklarna och gå. Här närmade vi oss den ståtliga Eigerøy fyr.

Vi närmar oss fyren

Vi närmar oss fyren

Här följer ett bildspel med fler bilder från Midbrødøya och Eigerøy fyr.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här var en härlig tur som varmt kan rekommenderas både att cykla och att gå. Turen är inte lång, ca 5 kilometer tur och retur. Lite längre för oss som geocachar då man ger sig ut på extra svängar ut i terrängen i sökandet.

Då vi kom tillbaka till starten så bestämde vi oss för att övernatta på den fina platsen vid starten av turen. Vi sov kungligt gott och vaknade till en solig, klar och lite kylig morgon. Här kokade vi kaffe på vårt lilla stormkök. Finns det något härligare än att vakna så här ute i naturen?

Morgonkaffe

Morgonkaffe

Vi tog en morgonpromenad upp till Midbrødøya fort, från andra världskriget, som låg strategiskt uppe på toppen av en kulle. Det blev en spännande start på dagen att undersöka detta forts alla gångar och kanonställningar.

Midbrødøya fort

Midbrødøya fort

Mer från vår långhelg kommer i nästa inlägg. Bland annat från en cykeltur längs den gamla järnbanan i Hellvik.

Tack för nu och ha det gott!

12 reaktioner på ”På tur till Eigerøy fyr

  1. Vilka fantastiska bilder på en underbar natur. Åh vilken härlig tur ni har haft. Bilden på fyren i bildspelet är så snygg.

    • Ha ha! Ja Norge består av mycket backar men det är också det som gör Norge så vackert med sina berg och dalar! 🙂 Ha det bra!

  2. Verkar vara en trevlig utflykt! De bilder som tilltalar mig mest ur ren bildsynpunkt finns i i bildspelet. t.ex. bilden ”Å möter hav” och ”Klippor”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.