Utsikten i Kvinesdal

Jag har varit på ”planleggingsdag” med mitt jobb till ett hotell som heter Utsikten i Kvinesdal. Hotellet ligger otroligt vackert uppe på bergskanten med utsikt ner över dalen.

Hotell Utsikten

Hotell Utsikten

Jag passade naturligtvis på att ta lite turer i närområdet för att njuta av denna underbara plats. Den första morgonen vaknade jag tidigt och fångade det fina soluppgångsljuset. Häruppe på höjden hade träden precis slagit ut i ljusgröna blad.

Soluppgång vid Utsikten

Soluppgång vid Utsikten

Jag tog mig upp på ett par fina utsiktsplatser och så gick jag en litet längre tur på eftermiddagen, då vi var färdiga med dagens arbete.

Fåglarna sjöng och bäckarna porlade. I en bäck såg jag bäcköringar som var snabba att försvinna då de såg min skugga. Jag lyckades dock smyga mig fram och fånga en på bild. 🙂

Bäcköring

Bäcköring

På en bergsluttning var de mossklädda stenarna så fina. Nästan som sovande troll i en John Bauer-skog.

Bland tomtar och troll

Bland tomtar och troll

Den sista bilden är från i morse då jag gick upp till ännu en utsiktsplats och njöt av både vårgrönskan och av utsikten innan det var dags för oss att åka hemåt igen.

Utsiktsplats

Utsiktsplats

God mat, härlig samvaro med mina fina kollegor, underbar natur och fina turstigar inpå knuten, sol och försommarvärme. Den här långhelgen startade verkligen fantastiskt. 🙂

Tack för nu och ha en fortsatt fin helg!

8 reaktioner på ”Utsikten i Kvinesdal

  1. Så underbart att hamna i den miljön med jobbet. Gillar bilden av trollskogen väldigt mycket. Aldrig sett något liknande. Väldigt vackra bilder!

    • Ja, det var en fin plats att vara på kurs/konferens. 🙂 Härligt att kunna ge sig ut på tur när det var ledig tid. Den mossiga trollskogen var väldigt speciell. Nästan så man väntade sig att stenarna skulle börja röra på sig. 😀 Tack och ha en fin söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.