En tur till Semla

Vintern har anlänt till våra trakter och i lördags trotsade vi kylan och gav oss ut på en långtur till Semla – ett område utanför Fagersta som ingår i Ekomuseum Bergslagen. Här går Strömsholms kanal norrut genom flera slussar. Vårt första stopp blev en plats där några eldsjälar har fågelmatning.

Vi beundrade de små fåglarna en stund och tog lite bilder. Vår tur gick sedan vidare förbi några ruiner från det som en gång var Semla Bruk. Här i Semla bröts järnmalm redan på 1300-talet, men dessa ruiner är en hammarsmedja från 1700-talet. Då hade bruket här sin storhetstid.

Vi passerade över den gamla kanalfåran.

En fin bro

En fin bro

Här har både bävern och vinterstormarna fått härja fritt. Träden ligger som plockepinn och skapar en ganska surrealistisk miljö.

Den gamla kanalfåran

Den gamla kanalfåran

Vi gick vidare längs kanalen och kom till Semla småbåtshamn. Här ligger en massa gulliga sjöbodar på räcka och rad. Den här årstiden ligger alla båtarna uppe på land i väntan på nästa års båtsäsong.

Semla småbåtshamn

Semla småbåtshamn

Här finns också något så ovanligt som en gammal telefonkiosk.

Telefonkiosk

Telefonkiosk

Vi hade med oss matsäck och kaffe som vi intog i det fina vindskyddet som finns här vid småbåtshamnen. Här kan man också grilla om man tar med sig ved.

Fint vindskydd

Fint vindskydd

Avslutningsvis blir det några bilder på höstlöv och snö, eftersom det just nu är två årstider samtidigt. Det är ganska fin kontrast mellan de gula löven och den vita snön.

 Då vi kom tillbaka hem så hade vi rosiga kinder och trötta ben. Vi hade då gått en rejäl runda på 12 kilometer. Nu har det kommit ännu mer snö, så snart får vi spänna på oss skidor eller snöskor om vi ska ut på tur. 🙂

Tack för oss och ha det gott.

5 reaktioner på ”En tur till Semla

  1. Väldigt fina bilder! Underbar bild på en telefonkiosk men vad är det? 😉 Nej, skojar bara. Jag är så gammal att jag kommer ihåg dem, ha…ha… Ha det gott!

    • Tack så mycket. Ha ha. 😀 Ja, den yngre generationen vet nog inte vad en telefonkiosk är för något. Jag kommer också ihåg när de gick över från mynt till ”telefonkort” och att det kändes så modernt. Tänk vilken utveckling det har varit de sista trettio åren. Ha en fin dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.