Ett dygn i Trummelsberg

Det var så härligt väder i fredags så vi bestämde oss för att ta oss till Trummelsberg för att övernatta i vindskyddet där. Trummelsberg ligger djupt inne i Bergslagsskogen vid sjön Stora Kedjen.

Sjön Stora Kedjen

Vi installerade oss i det fina vindskyddet och tände en brasa.

Det är så underbart och avstressande att vara ute i naturen så här. Inga ljud från någon trafik, bara forsens brus och fågelsång. Vi såg flera fågelsträck som flög över oss, både svanar och gäss.

Jag gick en tur vid sjökanten och mötte en snok som låg och värmde sig i eftermiddagssolen. Snokar har så snälla ögon med sin runda stora pupill.

En snok

Då skuggorna blev långa kom ett par sångsvanar och landade på isen. De promenerade lite, putsade sina vingar och flög sedan vidare.

Sångsvanar

Solen gick ner och vi satt vid brasans sken och kurade skymning till koltrastens melankoliska sång.

Skymning i Trummelsberg

Natten var stjärnklar. Vi sov gott i vårt ”Million Stars Hotel”. 🙂 Vi hörde en uggla hoa, en räv som skällde till lite gällt långt borta och tidigt i gryningen började koltrasten sin konsert igen. Solens strålar letade sig in i vindskyddet.

Morgonsol i vindskyddet

Lördagen blev en strålande dag. Vi fick igång brasan igen och satt bara och njöt av solen, morgonkaffet, fågelsången och den vackra naturen här i Trummelsberg.

De sista bilderna från vårt dygn i naturen har vi samlat i ett litet bild-galleri. Ett svansträck i kvällssolen, långa skuggor på isen och en stubb-gubbe som gör high five för våren. 😀

Efter vårt dygn i Trummelsberg känner vi oss så härligt fyllda av sol och naturupplevelser. Nu vill man ju bara vara ute och njuta av vårens mirakler och att övernatta ute i naturen gör upplevelsen extra magisk.

Tack för nu och ha det gott!

2 reaktioner på ”Ett dygn i Trummelsberg

  1. Vackra naturbilder!😊 Ser ut att vara rätt kyligt där och snoken är framme. Här i Kristianstad har snokarna vaknat och här har vi en plats där det övervintrar flera hundra snokar.😊

    • Tack. 🙂 Ja vi har haft minusgrader på nätterna fram till nu, så snön och isarna har inte försvunnit än. Spännande med en sådan plats. 😀 Ha en fin vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.