Vandring och utenatt vid Lilla Älgsjön

Vi bestämde oss för att ta tillvara på det soliga vädret och ge oss ut på en liten vandring med övernattning. Valet föll på Lilla Älgsjön som ligger några kilometer norr om Fagersta. Vi började med att gå längs väg 739 mot Söderbärke. När man har passerat infarten till Semla, så går Bruksleden in till höger och då är det bara att följa orange markering till Lilla Älgsjön. Detta är en del av Bruksledens etapp 15. Här har vi kommit en bit in i den fina skogen.

 

Vi gjorde flera kortare pauser längs vägen. Här nedanför har vi tagit en paus ute på ett hygge för att njuta av Februarisolens strålar.

En solpaus på ett hygge

Då vi kom fram till Lilla Älgsjön så såg vi till vår glädje att vindskyddet var fyllt med ved. Vi fick stuva om den lite för att få plats att sova. 🙂

Efter denna städning så njöt vi av eftermiddagsljuset på den här vackra platsen.

Vi satte igång en brasa. Veden var inte den torraste, så vi hade ett system att låta brasans värme torka veden lite innan vi använde den.

Torkar veden runt brasan

Snart hade solen gått ner. Det blåste lite kalla vindar, men vi höll oss varma vid brasan.

Den värmande brsan

Det var fin stämning efter solnedgången.

Efter solnedgången

Det blev en blåsig och stjärnklar kväll och natt. Då vi kröp ner i våra sovsäckar så blåste det fortfarande ganska friskt. Det är så mysigt att ligga och lyssna på suset i trädens toppar. Under natten hörde vi också timmerbilar som körde på den lilla grusvägen på andra sidan av sjön. Annars brukar man inte höra så mycket trafikljud här vid Lilla Älgsjön.

Då jag vaknade var det fortfarande mörkt, men man kunde ana en liten ljusning på himlen. Vinden hade stillnat och det var -3°. Jag gick upp och satte igång brasan.

Tidig morgon vid Lilla Älgsjön

Lagom till frukostkaffet så hade solen gått upp och nått träden på den andra sidan av sjön.

Frukostkaffe och sol på andra sidan

Vi tog god tid på oss på morgonen och förmiddagen. Vid halv tolv hade vi plockat ihop vår utrustning och påbörjade vandringen tillbaka hemåt igen. Här nedan är ett galleri med lite samlade bilder från vår vandring hem. Klicka gärna om du vill se dem i större format.

Från vår dörr så är det ca 6,8 kilometer till Lilla Älgsjön. Vi gjorde flera pauser även på vägen tillbaka. Väl hemma var vi ganska trötta i benen och hade friskt rosiga kinder av dessa dagars sol, vind och friska luft. Man känner sig så otroligt nöjd och påfylld när man har varit ute på vandring och övernattning i vår vackra natur. 🙂 Detta blev vår 28:e månad på raken i utmaningen #Minst-en-utenatt-i-månaden som vi deltar i.

Tack för oss och ha en fin vecka!

2 reaktioner på ”Vandring och utenatt vid Lilla Älgsjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.