Källan vid Djupadalsvägen

Tack vare en vän har vi upptäckt en naturlig kallkälla i skogen utanför Fagersta. Tänk att det fortfarande finns platser som vi inte har vetat om, trots att vi bott här så länge.

Stigen till källan

Stigen till källan finner man längs Djupadalsvägen. Djupadalsvägen är en skogsväg som går in till vänster mellan Andra sidan och Hedkärra. Bruksledens etapp 15 går en bit här längs grusvägen och vill man hitta stigen till källan så får man hålla utkik efter en stig med röd-orange markering som går in på vänster sida om vägen. Här kommer man in i en skog där granarna står som höga pelare och det känns som att träda in i en stor magisk grön sal.

En magisk skog

Långt nere i dalen ligger denna kristallklara källa.

Källan vid Djupadalsvägen

Här stiger grundvattnet upp ur marken och rinner över. Visst är det fascinerande och häftigt med sådana här kallkällor!? Det är fantastiskt friskt och gott vatten i källan. 🙂

Den friska källan i Fagestaskogen

Trots att det är nästan uteslutande gran i skogen omkring källan, så känns skogen ändå levande. Granarna har fått växa sig riktigt stora. Döda träd har fått vara kvar, både liggande och stående.

Hasse i Djupadalsskogen

I bilden här ovanför tittar Hasse på några tickor som växer på en död gran. Se så fina ränder och veck den här klibbtickan har.

Klibbticka

Trots de senaste dagarna nattfrost så är det fortfarande så grönt ute i skogen. Den låga solen som lyser mellan trädstammarna skapar en härlig stämning.

Djupadalsskogen Fagersta

Det sägs att källvatten skall vara hälsobringande. Det är levande ”vilt vatten” som har filtrerats naturligt genom jordlagren. Vi är väldigt glada att vi hittat till denna fina källa så att vi kan hämta källvatten lite då och då. (Tack Anna ❤ )

Bor du i närheten av Fagersta så kan vi rekommendera en tur hit, både för den vackra skogens skull och för att besöka källan.

Kallkällan i Fagersta

 Tack för oss och ha en fin helg! ❤ 

 

5 reaktioner på ”Källan vid Djupadalsvägen

  1. Tack Annika för den härliga promenaden till källan, gott vatten. I morgon dags att hämta mer kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.