Guldgruvan

Gör ett litet inpass här om Guldgruvan som vi passade på att besöka förra fredagen då vi hade åkt iland på svensk mark efter vår resa och ändå hade ”vägarna förbi*  på väg till tält-eventet.

(* vägarna förbi betyder i Geocachesammanhang ett sätt att ta kreativa svängar från punkt A till punkt B på kartan. 😀 😀 )

Guldgruvan ligger i Ädelfors utanför Vetlanda och här hittades guld redan 1737. Gruvdriften startade året efter. Det var ett riktigt spännande Äventyr att vada in i de djupa gruvgångarna. Här är Annika redo att ge sig in i underjorden.

Och här är Hasse också på väg in i mörkret.

Här har vi kommit en bit in, men man ser fortfarande ljuset därborta vid ingången. Det är en fördel att ha bra pannlampor och extra batterier till dem. 🙂

Det var långt att gå. Efter 320 meter kom man in i en stor sal med gångar åt flera håll och med hål i taket som gick ända upp till jordytan. Det var dock så långt dit upp så att man bara kunde ana dagsljuset som en liten ljusgrå punkt däruppe. Tack vare en bra beskrivning visste vi åt vilket håll vi skulle gå och man kom snart in i en ny och lite smalare tunnel.

Till slut kom vi till en gammal träbro och där var det ytterligare ett par svängar, först till höger och sedan till vänster innan vi hittade till cachen och kunde signera i loggboken.

Det var riktigt skönt att börja gå tillbaka ut igen för det kändes lite kusligt att vara så långt inne i berget. Här är vi ute och klart nöjda med att ha utfört det här spännande Äventyret.

Nu vill vi aldrig tvätta våra stövlar/vadare mer, för vi tror nämligen att leran som fastnade på dem då vi vadade i de här tunnlarna består av rent Guldstoft från Guldgruvan. 😉

Tack för oss!

3 reaktioner på ”Guldgruvan

  1. Häftigt är väl bara förnamnet! Mer än 300m in i underjorden. Vete sjutton om jag skulle göra det utan 10 extralampor och mycket sällskap. Men vi (eller i vart fall ni), som sysslar med denna sport är ju allt annat än normala 😉 Tack för denna trevliga läsning.

  2. Helt normalt lördagsmys hehe. Som vanligt härlig läsning och tack för tipset! Det verkar vara ett spännande ställe!

  3. Oj, oj, oj tänk om det glimmade till därinne i mörkret, häftigt att vara så långt inne i gruvan. Skulle själv inte våga, ni är tuffa!!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.