121212 och Lucia

Nu har det magiska 12-12-12 passerat och i Geocaching-sammanhang innebar det hela 41 event på det datumet över hela landet. Hasse besökte på sin lunch det event som Motorcycledude ordnat i Ludvika. Namnet på eventet var 121212 12:12. Flera som deltog där konstaterade att det dessutom var -12°, så det blev en himskans massa tolvor den här dagen.

En massa tolvor

En massa tolvor

Visste ni förresten att personnumret 121212-1212 har blivit stoppat av Skatteverket? Orsaken till det är att en fiktiv person med just det personnumret har använts i utbildningssyfte i olika vårdsystem.  I Dagens Medicin kan man läsa att Tolvan Tolvansson som han internt kallas för förmodligen är en av de få patienter som både har haft prostatacancer och varit gravid samtidigt. 😀

Luciakväll i Silon

På Luciakvällen besökte vi åter den gamla silon i Hedemora där Kenneth/Knatos hade ordnat ett trevligt Luciaevent med glögg och pepparkakor. De som ville kunde dessutom fira sig ner i ett rör till våningen under. Tyvärr bjöd den här kvällen också på -18° och påbylsade som vi var då värmen i bilen inte fungerar som den skall så kände vi inte för att klämma oss ner i det trånga och ganska smutsiga röret. Men det var roligt att se andra försvinna ner. Här är ”eventvärden” Knatos på gång ner i röret.

Knatos på gång

Knatos på gång

På väg ner

På väg ner

Hej då Knatos!

Hej då Knatos!

Så här såg det ut när man tittade ner i röret! De sista metrarna var det dessutom frihäng innan man landade på golvet i sädesmagasinet nedanför. En annan gång när det inte är så kallt och vi inte har så tjocka kläder på oss ska vi också testa detta nöje! 🙂

Röret ner

Röret ner

Vi gick förstås ut på silons tak också och beundrade ”Hedemora by Night”. Vilken stämningsfull Luciaupplevelse.

Hedemora by Night

Hedemora by Night

Tyvärr var vi alldeles för tidigt ute för det utlovade stjärnfallsregnet från Geminiderna som skulle nå sitt maximum efter tolvslaget. Men en vanlig gnistrande stjärnhimmel var inte så pjåkig den heller. Och utsikten var som sagt bedårande. 🙂

Bedårande utsikt

Bedårande utsikt

Vi passar här på att Tacka alla inblandade för en riktigt trevlig Luciakväll!

Den här helgen har varit riktigt lugn. Annikas son Emil har varit på besök från Uppsala, vi har visat honom den nya lägenheten och fortsatt med vår packning och planering. En liten tur blev det till Avesta idag och dagens burk där blev vid den fina Skateparken Palatset.

Fast just nu känns det långt borta med skateboardåkande ungdomar och barmark.

Skateparken i Avesta

Skateparken i Avesta

Var nu rädda om er och ta det lugnt i julstressen! Vi hörs och ses!

En reaktion på ”121212 och Lucia

  1. Oj, oj, oj, funderar över det där smala hålet i solon, men det är nog en himla upplevelse. Vackert över Borlänge, ni har hunnit med mycket de här dagarna. Härligt, tack för bilderna kram ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.